Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egy hatalmas cápa miatt lezártak egy népszerű strandot - videó

Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség megosztott egy cápáról készült felvételt, miután két napra lezártak egy népszerű strandot. A hírek szerint a Gran Canaria-i Melenara Beachen rengetegen voltak szombaton, amikor több úszó egy nagyjából két méter hosszú cápát látott a part közelében.
Vágólapra másolva!

A spanyol rendőrség egy pörölycápáról készített drónfelvételt Gran Canaria partjainál, miután le kellett zárni egy népszerű strandot

- írta meg a Sky News. Egy spanyol hírtelevízió szerint a Telde városában található Melenara Beach tele volt szombaton, amikor több úszó egy nagyjából két méter hosszú cápát látott a part közelében.

Az életmentők felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, akik a helyszínre siettek, és lezárták a strandot, mielőtt a kutatócsoportok jet-skivel elkezdték volna keresni az állatot.

A teldei Salinetas strandot is lezárták, miután valaki látott egy uszonyt a vízben. A rendőrség vasárnap két videót osztott meg az oldalán. Az első videón egy uszony látható, ahogy kilóg a vízből. A második egy légi felvétel, amelyen egy nagy pörölycápa látható a vízben. 

A Melenara Beachet hétfőig zárva tartották, most már újból fürödhetnek az emberek.

Egészen elképesztő felfedezésre jutottak a Hawaii Egyetem kutatói: a csipkésfejű pörölycápák ugyanúgy visszatartják lélegzetüket, amikor a mélyvízbe merülnek vadászni prédára, mint a tengeri emlősök. A cápák e különleges, és eddig ismeretlen szokásáról szóló felfedezést a neves Science magazinban publikálták.

Az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek méltán híres a különleges víz alatti élővilágáról. A hideg Humboldt-áramlat miatt az egyenlítő közelsége ellenére egyes szigeteken pingvinek és fókák élnek, máshol, a főszigettől távolabbi zátonyokon viszont a Csendes-óceán trópusi vízhőmérsékletének köszönhetően telepes kőkorallok virulnak. A felszín alatt népes hal- és cáparajok úszkálnak, szerencsés esetben pedig egészen különleges tengerlakókat is megfigyelhetünk a nagy kékségben, mint az a légzőkészülékes búvár, aki egy bizarr lepényhalat kapott lencsevégre több száz csipkés pörölycápa társaságában.

A gondtalan fürdőzést élvező embereket egy cápa lassan követte, körbe-körbe úszkált, miközben egyre közelebb ért egy idősebb férfihez. Szerencsére a támadás elmaradt, senki sem sérült meg, és a cápa magától továbbállt. Sokkoló jelenet szemtanúi voltak egy bálnamegfigyelő csoport tagjai, akik egy fókát széttépő cápát vettek filmre az amerikai Provincetown partjainál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről