A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb turista holttestét találták meg egy görög szigeten

Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy amerikai turistát egy Korfuhoz közeli szigeten vasárnap. Az elmúlt hetekben rengeteg volt a hasonló eset Görögországban.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy eltűnt amerikai turistát egy kis görög sziget tengerpartján Korfutól nyugatra vasárnap

– számolt be róla a The Guardian. A férfi holttestére egy másik turista figyelt fel Mathraki szigetének egy sziklás, eldugott részén. Az áldozat vendéglátója jelentette a férfi eltűnését csütörtökön, akit utoljára kedden láttak egy kávézóban két nő társaságában, ők azóta elhagyták a szigetet, szintén turisták voltak.

Az áldozat kilétét egyelőre nem árulták el. 

Mathraki egy erdős sziget, nyugatra Korfutól, száz lakosa van. Az utóbbi időben rengeteg turista halt meg vagy tűnt el görög szigeteken, néhányan a nagy hőségben indultak túrázni. Egy 74 éves holland turista holttestét a tűzoltóság drónja találta meg szombaton, arccal lefelé egy szakadékban, körülbelül 300 méterre attól a helytől, ahol utoljára látták múlt héten vasárnap.

Dr. Michael Mosley brit televíziós műsorvezetőt ugyanazon a napon találták holtan Symi szigetén. 

A halottkém arra a következtetésre jutott, hogy a férfi négy nappal azelőtt halt meg, nem sokkal azután, hogy túrázni ment egy meglehetősen sziklás terepen. Pénteken két francia turista eltűnését jelentettek Szikinoszon, aminek kevesebb mint 400 állandó lakos van. Amorgósz szigetén a hatóságok még mindig keresnek egy 59 éves amerikai turistát, akit kedden kezdtek elkeresni, ő is túrázni ment a nagy melegben.

Meglehetősen szokatlan kilátás fogadott egy turistát, amikor elfoglalta szállodai szobáját Görögországban.

A látványt a világhálón is megosztotta, amitől követőinek többsége hisztériás rohamot kapott - miközben néhányan irigykedtek. Fontos új szabályra hívták fel mindazok figyelmét, akik idén Görögországban terveznek hosszabb időt eltölteni.

Kellemetlen meglepetésben volt részük egy görög szálloda vendégeinek a Halkidikí-félszigeten, amikor egy gyakorlatozó tűzoltórepülő véletlenül felettük engedett ki több tonnányi vizet - jelentette a Szkai görög televízió. 

Athénban bezárták múlt héten az Akropoliszt a nyár első hőhulláma miatt, Görögország középső és déli részein pedig iskolák maradtak zárva a hőség miatt. Athénban egészségügyi dolgozókat helyeztek készenlétbe szerte a városban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!