Jávorszarvasborjút mentettek ki egy tóból

Vágólapra másolva!
Egy alaszkai férfi és két rendőr mentette meg egy jávorszarvasborjú életét, miután az beleesett egy tóba. A mentés közben óvatosnak kellett lenniük, mert a borjú anya a közelben volt.
Vágólapra másolva!

Egy turisztikai cégnél dolgozó férfi azért ment be korán reggel a munkahelyére, hogy felkészítsen egy hidroplánt a repülésre. Munka közben azonban fura hangokat hallott. 

Először azt hitte, hogy valamilyen madarat hall, de később meglátta, hogy egy jávorszarvasborjú próbál meg kimászni a tóból. Az állat beszorult a móló és a hidroplán közé. 

A férfi első gondolata az volt, hogy ha a borjú ott van, akkor az anyjának is ott kell lennie a közelben. Ahogy körülnézett, meg is látta pár méterre a hatalmas állatot egy másik borjúval együtt. A jávorszarvasok agresszívan védik a borjaikat, ezért a férfi felhívta a főnöket, aki hívta a rendőröket. 

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, beálltak a kocsijukkal a jávorszarvas és a móló közé, hogy biztonságban ki tudják menteni a borjút a vízből. Közben az állat egyik lába beszorult repülőgép talpába. Ez azonban segítette a mentést, mivel kevésbé tudott kapálózni. 

A kimerült borjút végül sikerült kiemelniük a mólóra, ahol az egyik rendőr segített neki felállni. A borjú ezek után visszament az anyjához – írja az ABC News

Ahogy korábban megírtuk, Coloradóban megtámadott egy 4 éves kisfiút egy jávorszarvas egy Estes Park-i játszóterén egy héttel azután, hogy hasonló incidens történt a környéken, amiben egy 8 éves kislány volt érintett. A fiút kórházba vitték, de még aznap este kiengedték. A játszóteret határozatlan időre lezárták.  

Nemrég megölt egy fotóst egy jávorszarvas Alaszkában. A 70 éves Dale Chormant egy tehén úgy megrúgta, hogy a helyszínen életét vesztette. Társa sértetlenül megúszta az esetet. Austin McDaniel, az alaszkai közbiztonsági minisztérium munkatársa azt mondta, a jávorszarvas akkor támadta meg a férfit, amikor az a borjakat kereste a bozótban.

 Az állat normál körülmények között nem túl agresszív, de megvédi borjait, ha azokhoz közel merészkednek. A nőstény jávorszarvas súlya körülbelül 360 kg, míg hím társaik ennek kétszeresét. Köztudott, hogy támadásaik során rúgnak, taposnak.

A jávorszarvasok ellési időszaka az az időszak, amikor mindenképpen békén kell őket hagyni. Ilyenkor a tehenek agresszívebbek

 - jegyezte meg McDaniel.

Tavaly áprilisban egy jávorszarvas sétált be Alaszkában egy moziba, ahol evett egy kis pattogatott kukoricát.



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről