Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Két 12 éves fiú machetével szúrt szíven egy férfit

machete
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
A 19 éves Shawn Seesahai tavaly novemberben halt meg, miután a Wolverhamptonban, az East Parkban található Stowlawn játszótéren indokolatlanul rátámadtak. Az elkövető két tinédzser fiú volt. A ma tartott tárgyalás során a fiúk egymást próbálták hibáztatni, de az esküdtszék hétfőn mindkettőjüket bűnösnek találta Seesahai meggyilkolásában.
Vágólapra másolva!

Az esküdtek meghallgatták, hogy a fiúk kegyetlenül támadtak áldozatukra. Az egyik csapásnál 42,5 cm-es machete majdnem átment az áldozat testén.

Az egyik vádlott már korábban is bűnösnek vallotta magát kés birtoklásában, társát hétfőn ugyanezen vádpontban ítélték el.

Seesahai Anguilláról származott, de az Egyesült Királyságba utazott, hogy orvosi segítséget kapjon a rossz látása miatt, így a Birminghambe költözött.
A fiúnak szürkehályogja volt.

Az ítélethirdetés után kiadott interjúban Seesahai szülei azt mondták, hogy soha nem fogják tudni feldolgozni fiuk elvesztését.

November 13-án az áldozat Wolverhamptonba utazott barátaival, a két vádlott pedig ugyanazon a délutánon együtt volt, és két lánnyal találkozott.
A bíróság meghallgatta, hogy az egyik fiú rendszeresen hordott magánál machetét.

Seesahai és egy barátja a játszótérre mentek, és leültek egy padra, majd körbesétálták a parkot, később pedig visszatértek a padhoz, ahol találkoztak a két vádlottal és egy lánnyal.

Amikor a két társaság összetalálkozott, szóváltásba keveredtek. Amikor az áldozat megkérdezte, hogy mit csinálnak, az egyik fiú egy machetét húzott elő a nadrágjából. Seesahai azt kiáltotta a barátjának, hogy fuss - írta a BBC.

machete
Fotó: Anadolu via AFP

A barátja elmenekült, és amikor visszanézett, látta, hogy Seesahai a földön fekszik.

Seesahait a machetével hátba szúrták majd megverték. A machete a hátától kezdve a bordáin keresztül egészen a szívéig hatolt.

Machetével verekedett egy férfi London egy forgalmas utcájában is. London egyik forgalmas utcáján egy férfi indulatosan követett egy fehér autót, majd a sofőr megpróbálta elütni. Ezek után a férfi rátámadt az autóra, mire a sofőr kiszállt, a csomagtartóból elővett egy machetét és azzal kezdte el verni a férfit.

Machetével gyilkoltak meg egy 23 éves sportolót is tavaly.

Egy 16 éves fiú Stourbridge városközpontjában egy csavarhúzóval rátámadt egy négy tagú bandára, akik a támadás után üldözni kezdték a fiút és egy kétméteres karddal leszúrták. A machete a fiú mellkasába fúródott és átszúrta a szívét. A szörnyű incidenst az elkövetők videóra verték.

Három férfi machetével támadt egy tinire, maradandó károsodást okoztak neki. A 18 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, miután a 22 éves Joseph Farrell és két bűntársa egy machetével támadtak rá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről