Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Könyvespolc dőlt egy gyerekre Amerikában, azonnal meghalt

Vágólapra másolva!
Könyvespolcokat hívott vissza egy cég az Egyesült Államokban, miután az ráborult egy négyéves gyerekre, aki meghalt.
Vágólapra másolva!

A Dania Furniture visszahív egy online és üzleteiben is értékesített könyvespolcot, miután egy rögzítetlen polc felborult, és megölt egy négyéves gyereket - írta egy csütörtökön kiadott közlemény.

A Dania Furniture közölte, hogy 2023 augusztusában kapta a bejelentést a kisgyerek haláláról. Az ilyen tragédiák megelőzését célzó biztonsági intézkedéseket előíró törvény a következő hónapban lépett hatályba.

Az eredetileg Olaszországban gyártott könyvespolcokból mintegy 940 darabot adtak el 2017 novemberétől 2024 februárjáig mintegy 120 ezer forintnak megfelelő összegért - áll a visszahívási közleményben. A könyvespolcok tulajdonosainak fel kell venniük a kapcsolatot a Dania Furniture vállalattal, hogy a borulásgátló alkatrész ingyenesen megkaphassák a polchoz. A vállalat visszatérítési lehetőséget is biztosít a vásárlóknak.

A Dania Furniture csütörtöki visszahívása az ötödik termékvisszahívás az idén, ami a felborulás veszélyével kapcsolatos - írja a CBS.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy pár napja népszerű terméket hívott vissza az ALDI határérték feletti kén-dioxid miatt. Májusban az Auchan hívott vissza egy terméket, mert a csomagolásán nem jelöltek egy allergént. Márciusban szintén az Auchan hívta vissza a sajátmárkás gluténmentes vajas kekszét, mert határérték feletti volt a gluténtartalma.

Az allergének jelölését fontos komolyan venni a gyártóknak és forgalmazóknak. Januárban egy New York City-ben élő profi táncoslány összeesett és meghalt, miután egy sütin nem tüntettek fel egy allergént.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről