A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, többen megsérültek

Vágólapra másolva!
Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálón.
Vágólapra másolva!

"Súlyos balesettel állunk szemben a Libavá katonai gyakorlótéren, ahol 

egy egyelőre meg nem határozott lőszer robbant fel.

Sajnos vannak sérültek a helyszínen. Igyekszünk a lehető leggyorsabban segítséget nyújtani, a mentőszolgálat helikoptere is beavatkozik. Az incidenssel a katonai rendőrség foglalkozik" - írta a hadsereg az X közösségi oldalon.

A helyszínre érkezett egy katonai mentőhelikopter,

 amelynek személyzete segítséget nyújt a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett - közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője. Mikisková későbbi bejelentése szerint 

kilenc személy sérült meg gránátok robbanása következtében. Két sérültet mentőhelikopter szállított egy olmützi kórházba, a többieket pedig mentőautókkal vitték különböző kórházakba.

A hadsereg honlapja szerint gyakorlat lehetett a központban, mert hétfőn az egész területet előre lezárták, a környező települések lakosságát pedig arra figyelmeztették, hogy emelkedni fog a zajszint - írja a CTK cseh hírügynökség. 

Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképző központja, amelynek területén már többször előfordult hasonló eset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő, kisebb Brdy kiképző központban történt robbanás: a gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben két katona megsérült, egyikük néhány nappal később bele is halt a sérüléseibe. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!