Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Turmixszal öntöttek le egy brit szuverenista politikust

Vágólapra másolva!
Nigel Farage, a Reform UK politikusa éppen egy pubból távozott, ahol képviselőjelöltként indul, amikor egy szürke kapucnis pulóvert viselő fiatal nő előbb leöntötte italával, majd a poharat is hozzávágta - írta meg a Sky News.
Vágólapra másolva!

A lap információ szerint egy McDonalds-ból vásárolták az üdítőt. Közölték, Farage ledöbbent, amikor a folyadék az arcába csapódott, a csapata azonnal elrángatta a helyszínről. Az essexi rendőrség közölte, hogy letartóztattak egy 25 éves nőt, miután bejelentést kaptak egy férfiról akit egy itallal dobtak meg. 

Közel két órával az incidens után Farage megjelent a párt busza előtt egy McDonald's banános turmixszal és azt mondta: 

"Az én turmixom minden embert elhoz a gyűlésre."

Később az ITV Newsnak már azt mondta, hogy az incidens „eléggé ijesztő” volt, és azt állította, hogy azért vették célba, mert ki mert menni és találkozni a szavazóival. 

Senki nem megy ki és nem folytat olyan típusú régi, utcai kampányt, mint amilyet én. És ez kockázattal is járt, és őszinte leszek, elég ijesztő volt.

A lap emlékeztet, a politikus múlt héten még kizárta a választáson való indulását, mivel már korábban hétszer is próbálkozott sikertelenül képviselővé válni. Farage az indulásakor viszont azt mondta támogatóinak, hogy a konzervatívok megsértették a britek bizalmát, és azt állította, hogy „megnyitották a határokat a tömeges bevándorlás előtt, amilyet még soha nem láttunk”, így meggondolta magát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről