Öngyilkos lett egy robot Dél-Koreában

Vágólapra másolva!
Dél-Koreában megtörtént a világ első robot öngyilkossága. A robot 2023 óta dolgozott a városháza alkalmazásában és főleg dokumentumok kézbesítése volt a feladata.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea az android típusú robotok egyik leglelkesebb felhasználója világszerte és az első robot öngyilkosságot gyászolják az országban. A 2023 augusztusában kinevezett robot az elsők között volt, akit alkalmaztak Gumi városban. Más robotokkal ellentétben, amelyek jellemzően csak egy emeletet használhatnak, a városi tanácsos robotja képes volt liftet hívni és önállóan mozogni az emeletek között.

A dél-koreai Gumi Városi Tanács bejelentette, hogy múlt csütörtökön délután 4 óra körül a robot levetette magát egy kétméteres lépcsőn.

A "robotfelügyelőt" összetörve találták meg a tanácsi épület első és második emelete közötti lépcsőházban fekve.

A szemtanúk látták, hogy a robot rejtélyes módon egy helyben körözött, mintha valami ott lett volna, mielőtt levetette magát a lépcsőn, de az esés pontos okát még vizsgálják - mondta a városi tanács egyik tisztviselője. A darabokat összegyűjtötték, és a vállalat elemezni fogja' - mondta egy tisztviselő, hozzátéve, hogy a robot segített a dokumentumok kézbesítésben, a város népszerűsítésében, és információkat szállított a helyi lakosoknak.

Hivatalosan a városháza része volt, egy közülünk, aki szorgalmasan dolgozott

 - mondta egy másik tisztviselő. A helyi médiában megjelent címlapok megkérdőjelezték a robot öngyilkosságát, azt fejtegetve, hogy vajon "túl nehéz volt a munka" a robotnak? - írja a Daily Mail.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, elkezdték az első humanoid robot tömeggyártását. A Unitree G1 első példányait 2024 utolsó negyedévében szállítják majd le a közép- és kelet-európai régióba. A gyártó „robotkutyáit" már mi is teszteltük és érdeklődve várjuk ezt a terméket is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!