Robert Fico videoüzenete szerint a nyugati kormányok szabadon engedték tombolni ellenzékét és hagyták, hogy leszámoljanak vele

Vágólapra másolva!
Robert Fico, Szlovákia békepárti miniszterelnöke nemrég közösségi oldalára töltött fel egy videót, melyben utalva az ellene elkövetett merényletre arról beszélt, hogy a szlovák ellenzék gyűlöletkeltő és agresszív politikája félrevezeti az emberek egy részét és csak idő kérdése volt, hogy ennek okán tragédia történik.
Vágólapra másolva!

A szlovák miniszterelnök a videóban többek között elmondta, ha valaki nem ért egyet az ellenfele politikai véleményével, erre nem az a megoldás, hogy lelövi. Fico közölte: hisz abban, hogy a fájdalom, amin keresztülment és amit a mai napig is érez, valami jót fog szolgálni. 

"Az emberek látják, hogy horrorisztikus következményei vannak annak, ha valaki nem tud demokratikus módon versenyezni és tiszteletben tartani mások véleményét" - jelentette ki.

Fico elmondta, hogy megbocsát annak az embernek, aki megpróbálta meggyilkolni, mert nem érez iránta gyűlöletet és nem is fog ellene jogi lépéseket tenni. "Nyilvánvaló, hogy csak a gonosz hírnöke volt, amit a politikailag sikertelen és frusztrált ellenzék kezelhetetlen méretűvé fejlesztett." - idézte a szlovák miniszterelnök a ma7.sk. 

Fico kitért arra is, hogy a Szlovákiában sikertelen és frusztrált ellenzék a gyűlöletet tarthatatlan szintre emelte. Szerinte várható volt, hogy a kormányellenes média, a külföldről pénzelt politikai NGO-k és maga a szlovák ellenzék is megpróbálják majd lekicsinyíteni a merénylet súlyát. Ahogy nyilvánvalóan szerepet játszott a merényletben, hogy a nyugati kormányok szabadon engedték az ellenzéket a gyűlöletükben és hagyták, hogy leszámoljanak vele. A szlovák miniszterelnök arra kéri a kormányellenes médiát, különösen azokat, akik a Soros-hálózatba tartoznak, hogy ne induljanak el ezen az embertelen úton és a merénylet tényének súlya mellett a háttérben meghúzódó okokat is ismerjék el, akárcsak a merénylet következményeit is.

A szlovák miniszterelnök az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban hangsúlyozta, hogy aki nem azonosul ezzel az egyetlen kötelező véleménnyel (vagyis a háborúpártisággal), azt azonnal orosz ügynöknek bélyegzik, nemzetközileg politikailag marginalizálódik. Kegyetlen kijelentés, de Fico szerint az EU-ban megszűnt az eltérő véleményhez való jog.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről