Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Földcsuszamlások és árvizek sújtják Svájcot, többen eltűntek - videó

Vágólapra másolva!
Három ember eltűnt szombaton Svájcban egy földcsuszamlásban. Egy nőt a földcsuszamlás maga alá temetett Graubündenben, az Alpokban lévő Misox völgyben. Őt élve kimentették, az eltűntek mentésére mentőakció indult.
Vágólapra másolva!

A tartós esőzés, az olvadó hó és a telített talaj áradásokat okozott Svájc Valais kantonjában. A hatóságok folyamatosan figyelik a Rhone folyót és mellékfolyóit, melyeknél jelentős az áradásveszély, ami további földcsuszamlásveszélyt is jelent. 

A Rhone folyó partjait a hétvégére lezárták

– írja az Euronews.

A svájci szövetségi hatóságok a második legmagasabb veszélyességi szintjelzést adták ki 

és felszólították az embereket, hogy kerüljék a vízfolyásokat, a hidakat, és ne utazzanak az érintett területekre, illetve azok közelébe – írja a Reuters.

A Matterhorn-hegy lábánál lévő Zermattban kiáradt a Mattervispa folyó, és elszigetelte a várost, az iskolákat bezárták. A hatóságok a folyó szintjének folyamatos emelkedésére számítanak, így a Zermattba tartó vonatközlekedést felfüggesztették. Chippis falut pedig evakuálták – írja a Maszol.

A borzalmas pusztítás videón is látható: az Alerts ON csatornára felkerült felvételen látható, ahogy az árívz eléri Zermatt városát, és átzúdulva a településen, valósággal elmossa az autókat és más tárgyakat az utcán:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről