Őrizetbe vettek egy iraki férfit Németországban, a gyanú szerint alvó sejt volt

Iszlám,Állam,Németország
Az Iszlám Állam egyik propagandavideójának részlete
Fotó: Youtube
Vágólapra másolva!
Németországban őrizetbe vettek egy iraki férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet alvó sejtjeként terrortámadások elkövetésére tartották készültségben.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek egy iraki férfit Németországban, azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet alvó sejtjeként terrortámadások elkövetésére tartották készültségben - jelentette be a német ügyészség csütörtökön, amiről az MTI számolt be.

A Mahmúd A.-ként azonosított férfi 2022 októberében érkezett Németországba. Szerdán, a Stuttgarthoz közeli Esslingenben vették őrizetbe.

 A gyanú szerint az illető 2016-ban, vagy előtte csatlakozott az Iszlám Államhoz Irakban, és harcolt is a dzsihadisták oldalán.

 Egyelőre nem közölték, hogy ténylegesen tett-e előkészületeket egy támadásra vagy csupán a terrorszervezet utasításait várta.

 Megölték az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat egy magas rangú vezetőjét Szíriában, a légicsapást az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteket irányító katonai parancsnoksága (CENTCOM) hajtotta végre. Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták". Iszlamista indíttatású terrormerénylet előkészítésének gyanújával tartóztattak le három fiatalkorút a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

Tádzsikisztánban őrizetbe vettek kilenc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük lehet a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban elkövetett tömeges lövöldözéshez, valamint az elkövetőként bejelentkezett militáns iszlamista csoporthoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről