Tornádó pusztított Zsérénél - videó

Vágólapra másolva!
Forgószél söpört végig szerdán kora este a magyarlakta Zsérénél, Szlovákiában.
Vágólapra másolva!

Erős viharok és özönvízszerű esőzések sújtották szerdán az ország nyugati részét, Nyitra környékén ráadásul légzuhatagot is észleltek, amely több területen is károkat okozott

 - írja a Paraméter

Zsérénél 17 óra körül forgószelet is láttak, amiről egy videó is készült. 

A tornádó elsősorban az erdős területeken okozott károkat, de néhány háztetőt is megrongált és fákat is kicsavart.

Melyik a veszélyesebb: a tornádó vagy a jégeső? A kérdés igen összetett: sokszor lehet hőségriasztás és dőlhetnek meg a hőségrekordok vagy a csapadékrekord. Az időjárás júniusban sokszor lehet szélsőséges: az események hatásainak összehasonlítása olyan fontos tanulságokat tárhat fel, amelyek segítenek jobban megérteni és felkészülni az éghajlati katasztrófákat. A kánikula és jégeső ellen talán felvehetjük a harcot a vihar radarok segítségével, de az időjárás előrejelzés sajnos nem mindig megbízható.

Ítéletidő volt múlt héten Moszkvában és környékén: viharos széllökésektől kísért felhőszakadás, sőt tornádók legkevesebb két ember halálát okozták, 18-an pedig olyan súlyosan megsérültek, hogy kórházi ápolásra szorulnak. Szinte teljesen ellepte az áradás a flordiai utcákat, az autók is vízben állnak. A heves esőzések viharokkal érkeztek, volt, ahol tornádó is kialakult az államban. Meghalt egy kétéves gyerek, az édesanyja pedig életveszélyes állapotba került, miután a zord időjárás következtében egy fa rádőlt egy házra Detroit közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről