A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Turistákat tiltottak ki egy híres kínai pandaközpontból, mert botrányosan viselkedtek

pandaközpont
Látogatók a pandaközpontban.
Vágólapra másolva!
Az óriáspanda-kutató és -tenyésztő központ Csengtuban (Kína középső nyugati részén) nemrég tizenkét turistát tiltott ki véglegesen a központból, mert az állatokkal szemben tanúsított viselkedésüket nem tartották megfelelőnek.
Vágólapra másolva!

A pandák egyik híres kutatóközpontja enyhén szólva is meglepő döntést hozott: tizenkét látogatóját tiltotta ki. Soha többé nem tehetik be oda a lábukat. 

A turisták - akiknek állampolgársága ismeretlen - állítólag nem megfelelőnek ítélt viselkedést tanúsítottak a nyugat-közép-kínai Szecsuán tartományban található Csengtui Óriáspanda Tenyésztő és Kutatóközpontban.

Rajtakapták őket, hogy különböző alkalmakkor bambuszhajtásokat, nyalókapálcikákat, cigarettát, tojást vagy kenyeret dobáltak a pandák szabadtéri kifutójára és köpködtek.

A központ egyelőre nem fedte fel a jogsértésekért felelős személyek kilétét. A központ hatóságai csak annyit tisztáztak, hogy a turisták nem egy csoportot alkottak, és a jogsértéseket 2024 áprilisa és júniusa között jegyezték fel.

A kínai tartomány egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számító Csengtui Óriáspanda Kutató- és Tenyésztő Központ valamivel több mint 100 óriáspandának ad otthont egy több mint 100 hektáros parkban. 

A parkot 1987-ben nyitották meg először, majd 2006-ban felújították, hogy a sérülékenynek minősített állatok életéhez szükséges természeti elemeket - bambuszerdőket, folyókat és barlangokat - renoválják és bővítsék - írta a parismatch.

Pár napja beszámoltunk arról, hogy egy férfit két évre kitiltottak a Yellowstone Nemzeti Parkból is, mert egy halálosan veszélyes gejzír mellett akart fotót készíteni.

A horvátországi strandokra rendszeresen beúsznak a földközi-tengeri barátfókák. Egy macedón férfit annyira zavart az egyik, hogy ököllel többször hátbaverte, hogy elkergesse. Ki is utasították az országból.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az indiai legfelsőbb bíróság kitiltotta a turistákat a kormány által fenntartott negyven tigrisrezervátum törzsterületéről.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!