A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elítélték a korábbi amerikai iskolaigazgatót, aki felbérelte egy barátját, hogy megölje terhes kollégáját

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy korábbi általános iskolai igazgatót St. Louis-ban, aki felbérelte egy barátját, hogy megölje a gyermekével terhes kolléganőjét - közölték kedden az amerikai hatóságok.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Cornelius Green februárban bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

A vádalkuban Green elismerte, hogy felbérelte gyermekkori barátját, az oklahomai Phillip Cutlert, hogy megölje kolléganőjét, a gyermekével terhes Jocelyn Peterst. A halála előtt Peters azt hitte, hogy Green elválik a feleségétől, és nem tudta, hogy a férfi több más nővel is romantikus kapcsolatban áll.

A nő az amerikai ügyészség szerint elhatározta, hogy megtartja a gyermeket miután teherbe esett, mivel korábban már volt egy vetélése és egy Grennel közös gyermeket is elvetetett.

A korábbi iskolaigazgató nem örült ennek, megpróbált abortusztablettát a nő zabpelyhébe csempészni, hogy elvetéljen, de a terv nem járt sikerrel. 

A férfi ezután fordult a barátjához, aki anyagi gondokkal küzdött. Green egy iskolai adománygyűjtésből szerzett pénzt sikkasztott el, és fizette ki a barátjának a gyilkosságot.

A Peters megölésére irányuló terv részeként Green Chicagóba utazott, hogy alibit szerezzen, és Cutlernél hagyta az autója és Peters lakásának kulcsait.

Cutler 2016. március 24-én Green autójával Peters lakásához hajtott, a Green-től kapott kulcs segítségével belépett a lakásba. Odabent Cutler az ágyban találta a nőt, majd lelőtte. A férfi egy krumplit használt hangtompítónak.

A gyilkosságot maga az iskolaigazgató jelentette, miután visszautazott St. Louisba. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy ő és a barátja áll a brutális gyilkosság mögött.

Cornelius Greent és barátját, Philipp Cutlert életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték - írja a HuffPost.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!