Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Villámcsapás ölt meg egy gyereket Görögországban

Vágólapra másolva!
Egy 13 éves kislány a szüleivel együtt fürdőzött az egyik népszerű görög strandon, amikor hirtelen lecsapott egy hatalmas vihar. Az egyik villámcsapás eltalált a kislányt, aki belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A görög lány a szüleivel fürdőzött pénteken a turisták között is népszerű Faros strandon. Hirtelen elkezdett esni az eső, ezért a család kijött a vízből, de az idő nagyon gyorsan még rosszabb lett, egy hatalmas vihar csapott le a térségre. 

Rengeteg villámlás volt, az egyik pedig eltalálta a gyereket. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Pixabay

A lányt kórházba vitték, de az életét már nem lehetett megmenteni. A szülők nem sérültek meg – írja a Sky News

Korábban megírtuk, hogy egy Utah államban túrázó ifjúsági csoport hét tagját szállították kórházba, miután villám csapott le a közelükben. A gyerekek Sevier megye keleti részén tartózkodtak helyi idő szerint 13:15 körül, amikor elkezdett szemerkélni az eső, majd hirtelen a semmiből lecsapott egy villám - írta közleményében Nathan Curtis, Sevier megye seriffje. "Körülbelül 50 fiatal érezte a villámcsapás okozta áramütést" - mondta Curtis, hozzátéve, hogy a fiatalok közül összesen heten szorultak kórházi ellátásra. Kettejüknek súlyos tünetei voltak, őket mentőhelikopterrel szállították az egyik Utah állambeli gyerekkórházba. 

Egy Budapestről Londonba tartó repülő szombaton reggel repült át egy sűrű zivatarfelhőn, az egyik utas ekkor videózta le, ahogy a villám végigfut a repülő szárnyán. Az utasoknak nem esett baja, csak kisebb fényt és hanghatást észleltek és a gép ezután zavartalanul folytatta az útját.

Halálos villámcsapás ért egy strandolót a Jersey Shore-tengerparton júniusban, miután vízben játszó gyerekek után ment, hogy figyelmeztesse őket a közelgő viharra.

Colorádóban tehenekbe csapott a villám. A szarvasmarhákra felügyelő farmerbe is belecsapott a villám. Az 51 éves férfi a farmjukon, Rand városa előtt, nem  messze Denvertől egy utánfutóról etette a csordát. Több mint 100 szarvasmarhába csapott bele a villám, 34 közülük elpusztult. A férfi apósa és felesége nem messze az utánfutótól, a farm közelében tartózkodott, ők túlélték a szerencsétlenséget. A Huffpost szerint a mentők megpróbálták megmenteni a villámcsapást szenvedett férfit, de a helyszínen meghalt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről