Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újra medvenyomokat találtak a Bükkben

Vágólapra másolva!
Medveveszélyre figyelmeztetik a Nemti közelében élőket. A felhívás szerint a Morgó-gödör közelében láttak medve és bocs nyomokat. A medve a bocsokkal együtt még veszélyesebb, hiszen kicsinyeit védi és minden esetben a közelükben tartózkodik. Az önkormányzathoz nem érkezett bejelentés.
Vágólapra másolva!

Medve kóborol Nemti környékén, a lakott terület közelében. A Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-oldal osztotta meg a Bánya-tető címet viselő közösségi oldal tájékoztatását, amely szerint a Morgó-gödör középső szakaszán több helyen is friss medve és medvebocs nyomot találtak - számolt be róla a NOOL.

Felhívták az emberek figyelmét, hogy a medve a bocsokkal együtt még veszélyesebb, hiszen kicsinyeit védi és minden esetben a közelükben tartózkodik.

Az önkormányzathoz semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett ezzel kapcsolatban.

Hazánkban is egyre többször bukkan fel medve, így korábbi cikkünkben azt is összegyűjtöttük, hogy mit tehetünk, ha találkozunk velük.

A magyar határhoz is egyre közelebb merészkednek a medvék. A Bükki Nemzeti Parkban egy magányos medvéről tettek bejelentést májusban, de azt sem lehet kizárni, hogy egy hárombocsos anyamedve is van a vármegyében.

Május közepén a Bükk-vidék középső részén, Cserépfalu közelében láttak medvét. A Bükkben járó medve több napon is feltűnt a vadkamerák felvételein.

Medve miatt adtak ki figyelmeztetést Pest vármegyében is. A település mezőőre is megerősítette, hogy egy barnamedvéről van szó.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről