Veszélyesen közel repült egymáshoz két gép New York felett - fotó

Vágólapra másolva!
A Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot folytat, miután két repülőgép túl közel repült egymáshoz egy New York-i repülőtér közelében. Az incidens hétfőn történt a Syracuse Hancock Nemzetközi Repülőtér közelében.
Vágólapra másolva!

Hétfőn két repülőgép veszélyesen közel került egymáshoz a New York állambeli Syracuse egyik repülőterének közelében. Egy Delta Connection járat éppen felszállt, amikor egy American Eagle járat ugyanarra a kifutópályára készült leszállni - jelentette a WABC helyi csatorna. Az eset helyi idő szerint 11 óra 50 perc körül történt a Syracuse Hancock nemzetközi repülőtér közelében - közölte a Szövetségi Légügyi Hivatal.

Egy légiforgalmi irányító utasította a PSA Airlines 5511-es, leszálláshoz készülődő járatát, hogy szakítsa meg a folyamatot és forduljon vissza, hogy minél távolabbra kerüljön egy repülőgéptől, amely ugyanarról a kifutópályáról szállt fel

 - mondta az FAA szóvivője. A FlightRadar24 szerint a repülőgépek körülbelül 200-300 méterre közelítették meg egymást - írja a Fox. Egy rendőrségi autó kamerája felvételt készített az esetről:

Tegnap arról is írtunk, hogy egy újabb Boeing-baleset történt. Egy gép elvesztette a kerekét felszállás közben - videó. A Boeing repülőgépeinél felmerült gondokra különösen nagy figyelem irányul azóta, hogy idén januárban az egyik MAX típusú gépnek repülés közben kiszakadt az oldalpanelja. A katasztrófák után az egész világon felfüggesztették az érintett géptípus használatát. Később bebizonyosodott, hogy a Boeing felelős az átesésgátló rendszernél kimutatott hibáért. Ráadásul néhány évvel a történtek után újabb hibákat tártak fel a vállalatnál, melyek súlyos repülésbiztonsági kockázatokat rejtenek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről