Balesete után, családjával együtt készül meghódítani a Kilimandzsárót egy nő

Vágólapra másolva!
Egy nő a karját és a lábát is elveszítette, miután a metró elgázolta, azonban még így is óriási cél tűzött ki maga elé: az első dupla protézisű nő szeretne lenni, aki megmássza a Kilimandzsárót.
Vágólapra másolva!

Az észak-londoni Camdenben élő Sarah de Lagarde lányaival és férjével együtt mászná meg a hatalmas hegyet, és azt szeretné, hogy „óriási kalandként” könyveljék el mindezt - számolt be a BBC.

Augusztus 8-án ugyanis megmásszák a szunnyadó tanzániai vulkánt.

A szörnyű balesete 2022 szeptemberében történt, egy hónappal azután, hogy először mászta meg az 5895 méteres hegyet.

A sérülés következtében Sarah-nak a jobb karját és a jobb lábát is amputálni kellett.

 A BBC Radio Londonnak elárulta, az utóbbi időben azért mászott, hogy újra visszaszerezze a mozgás szabadságának érzését.

image

„Úgy gondolom, hogy a fő motiváció itt a gyerekeim. Ott voltak a lelki szemeim előtt azon az éjszakán, amikor a síneken feküdtem. Olyan tisztán hallottam a hangjukat: „Anya, mit csinálsz? Haza kell jönnöd”.

Belőlük merítem az erőmet, mert nem akarom tönkretenni a gyerekkorukat, és nem akarom, hogy az anyjukra úgy tekintsenek, mintegy áldozatra, vagy akár teherként rájuk nézve és tágabb értelemben a társadalom számára is.

"Szeretnék időt tölteni velük, és pozitív emlékeket akarok adni nekik. Azt akarom, hogy emlékezzenek erre, mint egy nagy kalandra."

De Lagarde hozzátette: „A másik pedig az, hogy utoljára annak a hegynek a tetején éreztem magam igazán boldognak, és igazán erősnek, úgyhogy valahogy kergetem ezt az érzést.

Egyébként nagyon sportos család voltunk, és nem akarok az amputálás miatt mindenkit visszafogni, de tisztában vagyok vele, hogy  nagyon-nagyon nehéz lesz

- vallotta.

Majd hozzátette: Nem garantálja, hogy túljut az első akadályon, de mindenképp meg akarja próbálni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!