A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nagy a felháborodás: lehet csont a csont nélküli csirkeszárnyban

Vágólapra másolva!
Döntött az Ohiói Legfőbb Bíróság, azok a vendégek, akik csont nélküli néven forgalmazott csirkeszárnyakat rendelnek, nem tehetnek panaszt, ha abban mégis találnak csontot.
Vágólapra másolva!

A döntés Michael Berkheimer ügyében született, aki 2016-ban a kedvenc ételét rendelte – kicsontozott csirkeszárnyakat parmezános fokhagymás szósszal – a Wings on Brookwood nevű ohiói étteremben, amikor úgy észrevette, hogy - a jogi dokumentumok szerint - valami más is lecsúszott a torkán a húson kívül, olvasható a CBSNews-on megjelent hírben. 

A következő napokban Berkheimer belázasodott, és nem tudott enni, ezért felkeresett egy sürgősségi osztályt, ahol az orvos egy 5 centiméteres csirkecsontdarabot talált a nyelőcsövében. 

A csont bakteriális fertőzéshez vezetett a mellkasában, és elhúzódó egészségügyi problémákat, köztük légzési nehézségeket okozott. Berkheimer azt állította, hogy az étterem étlapján semmilyen figyelmeztetés nem utalt arra, hogy a filé csontokat tartalmazhat és többek között hanyagság beperelte a helyet. 

A csütörtöki ítéletben azonban az Ohiói Legfelsőbb Bíróság kijelentette, hogy a „csont nélküli” szárnyak a főzési stílusra utalnak, és Berkheimernek óvakodnia kellett volna a csontoktól, mivel köztudott, hogy a csirkéknek vannak csontjaik. A legfelsőbb bíróság is elismerte, amint már másodfokon is döntés született, azaz elutasították Berkheimer keresetét.

Tehát egy étterem, aki egy menüjén „csont nélküli szárnyakat” kínál nem kell, hogy garantálja, hogy az valóban nem tartalmaz semmiféle csontot

 – mondta Joseph T. Deters bíró.

Hozzátette:

 Az étel címkéje az étlapon főzési stílust írt le; ami ezt nem kell, hogy garantálja.

Sokan bírálják a döntést és véleményük szerint be kellett volna vonni az esküdtszéket is a döntési folyamatba.

Fel kell tenni a kérdést: Valóban elhiszi valaki, hogy ebben az országban azok a szülők, akik kisgyermekeiket kicsontozott szárnyakkal vagy hússal etetik, arra számítanak, hogy csontok lesznek a benne? Természetesen nem számítanak rá! Amikor az emberek a "csonttalan" vagy "filé" szót olvassák, azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy az ételben nincs csont

 - hangzott el az ítéletet bírálók között.

2019-ben piszkos trükkel bukott le az egyik legnagyobb ételszállító vállalat. Hazánkban pedig a Fanta nevű üdítő körül van egyre nagyobb botrány.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!