A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Donald Trump börtönbe küldené azokat a muszlimokat, akik elégették az amerikai zászlót Washingtonban

Donald Trump
Fotó: SEAN RAYFORD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Vágólapra másolva!
A republikánusok elnökjelöltje bejelentette egy interjúban, hogy börtönbüntetést szabna ki mindazokra a Hamász-párti, antiszemita tüntetőkre, akik felgyújtották a fővárosban az amerikai zászlót, mialatt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mondott a Kongresszusban. Egyes republikánusok már beterjesztettek egy törvényjavaslatot is, miszerint kiutasítanák szövetségi területekről azokat a külföldi állampolgárokat, akik részt vesznek vandalizmusban.
Vágólapra másolva!

Donald Trump a Fox & Friends műsorvezetőinek adott interjújában kijelentette, hogy 

egy év börtönbüntetésre kellene kapniuk azoknak, akik bármilyen módon meggyalázzák az amerikai zászlót. 

Hozzátette, hogy akik szerint ez szembemegy az alkotmánnyal, azok "ostoba emberek". 

Bejelentette, hogy a Kongresszusban dolgozniuk kell azon, hogy a zászló megtaposása vagy gyújtófolyadékkal való elégetése egy év börtönbüntetéssel járjon. Trump megemlítette, hogy azokat a jeleneteket az egész világ, többek között Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök is láthatta, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor pedig már  "úgy néz ránk, mintha egy rakás kisgyerek lennénk". 

Az ő országukban ez nem történhetne meg. Lehetetlen, hogy ez megtörténjen az ő országukban. Nagyon rosszul nézünk ki a világ szemében.

- mondta Trump. 

Mint ismert, szerdán több Izrael-ellenes baloldali tüntető is balhéba keveredett a rendőrséggel a fővárosi Union Stationnél, mialatt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mondott az amerikai Kongresszus előtt amelyben méltatta a törvényhozókat azért, mert továbbra is támogatják Izraelt az október 7-i terrortámadásért felelős népirtó iszlám terroristák elleni háborújában. 

A lázongás során a baloldali szélsőségesek „Allahu Akbar”-t skandáltak és a Hamász terrorszervezet zászlóit is lengették.

Előbbi kifejezést pedig az iszlám terroristák szokták gyakran használni a támadásaik során. A tüntetésen történt az is, hogy leszakítottak három amerikai zászlót is, helyükre pedig palesztin zászlókat tűztek ki, valamint 

a Union Station előtti emlékműre a "Hamász", "Gáza" és "Szabad Palesztina" szavakat festették. 

 

A Daily Wire megírta, hogy miközben Trump a zászlóégetők börtönbe zárását követeli, addig egyes republikánusok már beterjesztettek egy törvényjavaslatot is, miszerint 

minden olyan külföldi állampolgárt azonnal deportálni kell, amennyiben az államokban erőszakos cselekményekben és vandalizmusban vesz részt. 

"A Hamász-párti őrültek tettei a washingtoni Union Station állomáson szégyenletesek, és mindazoktól, akik vízummal rendelkeznek és részt vettek ebben, azonnal vissza kellene vonni tőlük a vízumot" - mondta Tom Cotton republikánus szenátor.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!