Ez a mozdulat mentette meg Donald Trump életét - videó

Vágólapra másolva!
Egy izraeli volt elitkommandós szerint Donald Trump életét az mentette meg az ellene elkövetett merényletben, hogy egyetlen pillanattal a lövés előtt elfordította a fejét. Így a lövedék nem érte a halántékát, helyette a fülén okozott nem súlyos sérülést.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint szombat délután merényletet kíséreltek meg Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen egyik kampányrendezvényén, Pennsylvania államban, Butler városában. Az elnökjelölt könnyebb sérüléssel megúszta a támadást, a merénylő egy látogatót azonban fejbe lőtt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. A 20 éves támadót a helyszínen lelőtték a biztonsági személyzet tagjai.

A támadásról napvilágra került videón látni, ahogy Donald Trump a lövés előtt egy töredékmásodperccel elfordítja a fejét. Alighanem ez a mozdulat volt az, ami megmentette az életét 

– erre a következtetésre jutott Aaoron Cohen, az izraeli különleges műveleti erők veteránja.

Donald Trump holds an election rally
A biztonsági személyzet tagjai menekítik Donald Trump amerikai elnökjelöltet az ellene megkísérelt merénylet helyszínéről
Fotó: AFP or licensors

A volt különleges katona a Fox Newsnak adott szakértői nyilatkozatában elmondta, hogy a mesterlövészeket jellemzően arra képzik, hogy a kisagy kérgébe lőjenek, ami az agytörzs tetején található. Egy oda bevitt találat azonnal cselekvőképtelenné teszi az áldozatot, és a veterán szerint abból a távolságból, amelyből a Trump elleni merénylő tüzelt, nem jelent különösebb nehézséget egy oda bevitt pontos találat kivitelezése. 

Cohen azt mondja, hogy Trump élete egyetlen pillanaton, azaz fejének elfordításán múlt. Ha ezt a mozdulatot nem teszi meg, úgy a lövedék a fülébe fúródott volna, és a koponyába jutva minden valószínűség szerint végzett volna az elnökjelölttel. A fülét megsebző lövés így is csak néhány centiméterre érkezett olyan résztől, amelyet elérve halálos kimenetelűnek bizonyult volna, de Trump a fejével tett mozdulata megmentette az életét.

Arról ugyanakkor egyelőre nincs információ, hogy a merénylő rendelkezett-e különleges lövészi képesítéssel és ismeretekkel. Egy névtelenséget kérő magyarországi mesterlövész szerint, bár a távolság valóban ideális volt a merénylő számára a lövéshez, vélhetően nem volt képzett mesterlövész. Az általa használt fegyver egy AR-15 típusú félautomata puska lehetett, ami másképp működik, mint a katonai, teljesen automata sorozatlövésre alkalmas fegyverek.

Donald Trump néhány órával a támadás után közösségi oldalán üzent támogatóinak.

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről