Felborult és teljesen kiégett egy iskolabusz Afrikában, 12 gyerek meghalt

Vágólapra másolva!
Tizenkét gyermek és a sofőr meghalt, mert az iskolába tartó kisbusz összeütközött egy másik járművel szerdán Dél-Afrikában - közölte a déli Gauteng tartomány vezetése.
Vágólapra másolva!

Hét további gyermek megsérült, őket kórházba szállították. A balesetben, amely Merafong városától mintegy 70 kilométerre nyugatra történt, a kisbusz felborult és kigyulladt. A történtekről készült felvételeken látszott, hogy

 a kisbusz teljesen megsemmisült a tűzben.

A Daily Post Nigeria szerint a sajtóközleményben Matome Chiloane, Gauteng tartomány oktatási minisztere azt mondta, hogy mélyen elszomorítja ez a tragikus esemény. 

Gyermekeink elvesztése szörnyű csapás közösségünknek, gondolatban és lélekben együttérzünk az áldozatok családjaival.

Gauteng az ország legnépesebb tartománya, ahol Johannesburg és a főváros, Pretoria is található. Dél-Afrikában van a kontinens egyik legfejlettebb úthálózata, ennek ellenére az ország közlekedésbiztonsági mutatója az egyik legrosszabb.

Több tragikus iskolabusz-baleset történt az elmúlt hónapokban. Márciusban egy emeletes iskolabuszba csapódott egy teherautó Németországban. Szerencsére a buszon utazó 60 diák közül senki nem halt meg. Májusban viszont rengeteg diák vesztette életét egy iskolabusz-balesetben Indonéziában. 11-en meghaltak, 13-an súlyosan, 40-en könnyebben megsérültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről