Több folyó is árad Németországban, óriásiak a károk

Vágólapra másolva!
A heves esőzéssel kísért viharok Németország-szerte áradásokat okoztak, a mentőszolgálatok rengeteg riasztást kaptak az ország különböző részeiben, ugyanakkor az anyagi károkon kívül személyi sérülésekről nem érkezett bejelentés - közölték csütörtökön a német hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az ország délnyugati részén, Stuttgarttól 90 kilométerre nyugatra fekvő Rastattban a helyi rendőrség tájékoztatása szerint mintegy száz alkalommal szálltak ki a mentőegységek a vízzel elárasztott pincék és aluljárók miatt. A berlini Központi és Regionális Könyvtár (ZLB) is komoly károkat szenvedett, mivel eltört egy esővíz-elvezető csöve, és a víz befolyt az épületbe. A könyvtár Instagram-posztban számolt be róla, hogy alkalmazottai vödrökkel hordják ki a vizet. 

The Ahr valley three years after the flood
Hatalmas károkat okoztak az áradások Németországban. Fotó: BORIS ROESSLER / DPA / AFP)

Jonas Fansa, az intézmény igazgatója a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális műsorszolgáltatónak elmondta, hogy veszélybe került a könyvtár több százezer példányos állománya, amelyek között igazi régiségek is vannak. Hessen tartományban a vihar és áradás miatt szintén számos riasztást kapott a rendőrség és a mentőszolgálat, egyebek mellett az útra dőlt fákat kellett eltávolítaniuk.

v

Szászországban egy vonat nekiment két kidőlt fának, de szerencsére nem siklott ki. Az ütközést követően a sínekről a fákat eltávolították. Bajorországban utcákat és pincéket árasztott el a víz, és kidőlt fák miatt is ki kellett szállniuk a helyszínekre - mondta el a tűzoltóság irányítóközpontjának rosenheimi szóvivője. A német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint 

csütörtökön további záporokra és zivatarokra kell számítani, különösen Németország keleti és déli térségében, továbbá az ország néhány középső régiójában is.

A világ számos országában számoltak be szélsőséges időjárásról a szakemberek:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről