Beszippantott és megölt egy szerelőt egy Boeing-gép Iránban

Vágólapra másolva!
Egy repülőgép-szerelőt beszippantott egy Boeing utasszállító repülőgép hajtóműve, aki meghalt a dél-iráni Chabahar Konarak repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Halálos baleset történt a dél-iráni Chabahar Konarak repülőtéren. Abolfazl Amiri repülőgép-szerelő rutinszerű karbantartási munkálatokat végzett a Varesh Airline, iráni légitársaság Boeing 737-500-as gépén, amikor beszippantotta a repülőgép hajtóműve. Lapértesülések szerint a jobb oldali hajtóművet próbaüzemre indították be és akörül az előírásoknak megfelelően egy biztonsági területet is kialakítottak, de

amikor Amiri észrevette, hogy a motoron felejtett egy szerszámot és visszament érte, a hajtőmű beszippantotta. 

A repülőgép hajtóműve ezután kigyulladt. Amiri holttestét a repülőtéri tűzoltóság helyszínre érkezése után találták meg - írja a Daily Mail.

Tegnap arról számoltunk be, hogy a Boeing bűnösnek vallja magát csalás vádjában a 737 Max típusú utasszállító repülőgépek két halálos balesetének ügyével kapcsolatban. 2018 októberében a Lion Air légitársaság egyik Boeing 737 MAX típusú gépe a Jáva-tengerbe csapódott, a fedélzeten tartózkodó mind a 189 utas meghalt. Majd 2019 márciusában az Ethiopian Airlines ugyanilyen típusú gépe Addis Ababából való indulása után zuhant le, a katasztrófában 157-en haltak meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről