Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Bíróság elé került az idahói sátánista pedofil ügye

Vágólapra másolva!
Egy férfi bűnösnek vallotta magát pedofíliában és gyermekek szexuális kizsákmányolásában, amiért 12 év börtönbüntetést is kaphat. A seriffhivatal az interneten közzétette azt az információt is, hogy a férfi egy idahói sátánista szervezet tagja. A bejelentés nagy visszhangot váltott ki: a sátánista szervezet tagjai felháborodásuknak adtak hangot. Nem értik, miért lényeges ez az információ a pedofil ügy szempontjából és sérelmezték, hogy ez rossz hatással lehet az egész szervezet megítélésére.
Vágólapra másolva!

A Valley megyei seriffhivatal bejelentette, hogy egy gyanúsított bűnösnek vallotta magát pedofíliában és a gyermekek szexuálisan kizsákmányolásában. Egy Facebook-bejegyzésben a seriff hivatala azt írta, hogy a 22 éves férfi egy sátánista szervezet idahói csoportjának tagja. A bejelentés nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában - olvasható a Yahoo portálján.

Egyes olyan csoportok, mint az Idaho Liberty Dogs és más weboldalak a médiában lehozták és linkelték a sátánista szervezet tagjairól szóló történeteket és fényképeket tettek közzé. 

A Satanic Idaho néhány éve vált el a The Satanic Temple of Idaho gyülekezetétől.

Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / Joseph Prezioso / AFP

Rowan Astra, a Satanic Idaho társfacilitátora csalódott volt a hatóságok azon döntése miatt, hogy közzétették ezt az információt: 

Mi köze van ennek a pedofil ügynek a valláshoz? Érdemes megjegyezni, hogy még a sátánista gyakorlatban is vannak szabályok, amik arra vonatkoznak, hogy ne bántsák sem a gyerekeket sem egyéb élőlényt. 

- mondta Astra. 

Héberül a Sátán ellenfelet jelent. A Sátáni Templom hét alaptétele között szerepel, hogy minden teremtménnyel szemben együttérzéssel és empátiával cselekedjenek - olvasható a honlapjukon

sátánista
Sátánista összejövetel, illusztráció.
Fotó: Getty Images via AFP

A férfi bűnösnek vallotta magát gyermekek szexuális kizsákmányolásában, és a szeptember 20-i ítélethirdetéskor 12 év börtönbüntetést kaphat a vádalku szerint.

Steve Gorski, az ügy nyomozója elmondta, hogy a férfinál volt egy tagsági kártya, rajta a nevével és matricákkal, és azt mondta, hogy az idahói szervezet tagja. 

Gorski szerint a gyanúsított birtokában lévő videók szörnyűek és nyugtalanítóak voltak. A férfi online és személyesen próbált olyan csoportokat találni, amelyekről úgy gondolta, hogy osztoznak az érdeklődési körében. Úgy gondolta, hogy a Sátáni Templom lehet az egyik ilyen.

A seriff hivatalának posztja eredeti formájában már nem elérhető - a Sátáni Templomra való utalást eltávolították -, de az emberek képernyőfotókat készítettek.

Korábban arról is írtunk, hogy egy kővel zúzta szét egy nő fejét, kibelezte, majd levágta az ujjait, lábujjait és füleit egy 26 éves sátánista férfi. Mindezt azért, hogy áldozatként mutassa be egy vallási szertartáson. Anyja elmondta, hogy fia azt állította neki, hogy hangokat hallott a fejében, és hogy a nő maga egyezett bele, hogy feláldozza.

Letartóztattak egy párt Argentína Chaco tartományában is: azzal gyanúsítják őket, hogy egy rituálé következtében megölték 3 éves gyereküket. A kislány testébe tűket szurkáltak, melynek következtében szervei elfertőződtek, és emiatt végül leállt a kislány szíve. 

Egy washingtoni férfi ellen büntetőeljárás indult, miután lelőtte kilenc hónapos kisfiát, miközben a baba aludt. A bírósági feljegyzések szerint miután lelőtte a fiát, Montgomery négy-öt lövést adott le a közelben lévő két emberre is, mielőtt elmenekült. Amikor a rendőrség megtalálta Montgomeryt három háztömbnyire a helyszíntől, állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy PCP-t használt, és hogy démonok késztették a fegyver elsütésére.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről