A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Izrael-ellenes tömeg lepte el Washingtont

Vágólapra másolva!
Az amerikai rendőrség őrizetbe vett több Izrael-ellenes tüntetőt az amerikai kongresszusi épületegyüttes egyik irodaházában kedden, egy nappal azelőtt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a képviselőház és a szenátus együttes ülésén beszédet mond.
Vágólapra másolva!

A tüntetők törvényesen léptek be a Cannon House irodaházba, amely a kongresszusnak otthont adó Capitoliumhoz tartozik – közölte a létesítmény rendőrsége. Az épületben azonban nem engedélyezett a tüntetés, és a tiltakozókat felszólították, hogy fejezzék be akciójukat. A hatósági tájékoztatás szerint a tüntetők nem tettek eleget a felszólításnak, ami az épület kiürítéséhez vezetett. Az elmúlt hónapokban már tartottak hasonló tüntetéseket az épületben.
Médiajelentések szerint a mostani akciót a Jewish Voice for Peace nevű aktivistacsoport szervezte - írta a Fox News. 

Jewish Voice For Peace Protestors Gather At U.S. Capitol Ahead Of Netanyahu Visit
Izrael-ellenes tüntetés volt Netanjahu látogatása előtt 
Fotó: Getty Images via AFP 

„Itt vagyunk, abban az épületben, ahol az elmúlt kilenc és fél hónapban a kongresszus tagjai újra és újra úgy döntöttek, hogy népirtáshoz használt bombákat küldenek” – írta a szervezet az X közösségi médiaplatformon.

Benjámin Netanjahu szerdán a kongresszus együttes ülésén mond beszédet. A látogatáshoz kapcsolódóan Joe Biden elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt is tárgyalásokat folytat az izraeli kormányfővel. Kamala Harris amerikai alelnök, a várható demokrata elnökjelölt szintén találkozni kíván Netanjahuval.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!