Már képekkel illusztrálják Bidennek, hogyan kell felmennie a pódiumra

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Olyan súlyos lehet Joe Biden egészségi állapota, hogy a Daily Wire információi szerint a közelében dolgozóknak többek között egyszerű utasításokat kell előre elkészíteniük annak érdekében, hogy sikeresen fel tudjon menni az elnök a pódiumra.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a munkatársak bevallották, hogy 

kinyomtatott fényképekkel ellátott dokumentumokkal igyekeznek az elnök tudtára adni, hogy milyen útvonalat használjon, hogy könnyen megközelíthetővé váljon a számára a pódium. 

Emellett azt is bemutatják neki, hogy mit fog látni a színpadon állva, illetve a közönség soraiban ülve. 

"Meglepett, hogy egy olyan tapasztalt politikai profinak, mint az elnök, részletes szóbeli és vizuális utasításokra van szüksége arról, hogyan lépjen be és lépjen ki egy teremből" - mondta egy munkatárs, aki egy Biden adománygyűjtésen dolgozott.

Nem váratlan hír, hogy ilyen eszközökkel kell segíteni a regnáló amerikai elnököt. Mint ahogy azt korábban megírtuk, június 15-én este a hollywoodi hírességekkel tarkított adománygyűjtő est végén a 81 éves elnök a videó tanúsága szerint megtapsolta a közönségét, felemelte a hüvelykujját, aztán leblokkolt és hosszú másodpercekig csak bámulta a tömeget. Végül a volt főnökének, Barack Obamának kellett lekísérnie a színpadról.

De emlékezetesre sikeredett az eset is, mikor az Olaszországban megrendezésre került G7-csúcstalálkozón az ejtőernyős bemutató során az Egyesült Államok elnöke elkóborolt kollégáitól és a levegővel szeretett volna kezet fogni. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök sietett az eltévedt Biden segítségére és visszaterelte őt a többiekhez.

Az egészségem rendben van, csak az agyammal van baj

- mindezt maga Joe Biden nyilatkozta pár nappal ezelőtt az állapotát firtató kérdésre egy rendezvényen, ahol demokrata kormányzókkal találkozott. Azt mondta, hogy kevesebb órát kell dolgoznia és többet kell aludnia, ami magában foglalja az este nyolc utáni események korlátozását. Ugyanakkor kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon a New York Timesnak azt mondta, hogy az elnök csupán viccelt.

Nemrégiben Joe Biden is beismerte, hogy majdnem elaludt az elnökjelölti vitán. Az elmúlt időszakban többen biztatták Bident a jelöltségtől való visszalépésre, és már a demokraták is elismerték, hogy állapota akadályozza feladatainak ellátásában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről