Trump élete legnagyobb szúnyogjának nevezte a fülét eltaláló golyót

trump
A fotósnak éppen sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor az egyik töltény elsüvít Trump feje mögött.
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök a Fox News műsorvezetőjének, Bret Baiernek beszélt telefonon a pennsylvaniai nagygyűlésén ellene elkövetett merényletről, a lövöldözés alatti és utáni pillanatokról. A Fox News műsorvezetője szerint Trump nagyon jó hangulatban van, úton van Milwaukee-ba, a republikánus nemzeti konvencióra, és azt mondta, hogy nem hagyja, hogy a támadója befolyásolja a terveit.
Vágólapra másolva!

Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap a Fox News műsorvezetőjének, Bret Baiernek beszélt az egy nappal korábbi pennsylvaniai nagygyűlésén ellene elkövetett merényletről, és mesélt a lövöldözés alatti és utáni pillanatokról. Ahogyan arról az Origo is beszámolt, sokkoló merénylet történt a volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt ellen szombaton. Egy 20 éves fegyveres férfi a szombati nagygyűlésen egy közeli háztetőről próbálta lelőni Donald Trumpot, az egyik kilőtt golyó súrolta a volt elnök fülét, még mielőtt a titkosszolgálat kimenekítette volna a helyszínről. A rendfenntartók azonnal viszonozták a tüzet, és megölték a merénylőt. A gyűlés egyik résztvevője, egy tűzoltó meghalt, két másik néző pedig megsebesült.

"Élete legnagyobb szúnyogjának" nevezte a golyót

A Daily Wire beszámolója szerint a Baierrel folytatott telefonbeszélgetés során 

Trump azt mondta, hogy a fülét eltaláló golyó "élete legnagyobb szúnyogjának" tűnt. 

A Fox News műsorvezetője szerint Trump nagyon jó hangulatban van, úton van Milwaukee-ba, a republikánus nemzeti konvencióra, és azt mondta, hogy nem hagyja, hogy a támadója befolyásolja a terveit.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
A fülét találta el a golyó
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

Így emlékszik Trump a támadásra

Baier azt is elmondta, hogy Trump hogyan írta le neki a történteket.

"A beszédnél láthatjuk, hogy jobbra fordul. Ez azért volt, mert ott volt egy nagy grafikon a bevándorlási statisztikákról - a határbiztonsági statisztikákról - és ez nem volt benne a beszédébe. Mintha idő előtt történt volna, és korán jelent volna meg a grafika. Ezért oldalra fordult, hogy megnézze a nagy grafikát az oldalán, ezért fordult el a feje, ahogy arrafelé néz" - mondta Baier.

És pont abban a pillanatban kapta meg a lövést, amit élete legnagyobb szúnyogjának nevez,

 vagy dongójának, amit úgy érzett, mintha a fülében lenne" - mondta a Fox műsorvezetője. "És ezután rájött, ránézett a kezére, és az véres volt, és ezután elesett. Azt mondta, nagyon gyorsan történt minden, és akkor a titkosszolgálat ráugrott, és nagyon erősek voltak".

Beszélt Joe Bidennel is

"Beszélt arról is, hogy meghívta Nikki Haleyt, hogy beszéljen a konvención, és ő ezt elfogadta" - mondta Baier. Trump "megdicsérte" Joe Biden elnököt is, amiért a lövöldözés után felhívta őt, Trump "jó beszélgetésnek" nevezte azt - mondta Baier. 

Aggódik amiatt, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok az országban, de azt mondta, hogy nagyon elégedett azzal, ahogy a titkosszolgálatok viselkedtek, és úgy gondolja, hogy a konvenció a tervek szerint fog zajlani

- mondta Baier.

trump, merénylet jelkép
Fotó: REBECCA DROKE / AFP

Trump a lövöldözés óta még nem szólalt meg nyilvánosan, de a közösségi médiában több nyilatkozatot is kiadott az incidens óta.

"Köszönöm mindenkinek a tegnapi gondolatait és imáit, hiszen egyedül Isten volt az, aki megakadályozta, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen" - fogalmazott Trump vasárnapi nyilatkozatában.

 NEM FÉLÜNK, hanem ellenállóak maradunk a hitünkben, és dacosak a gonoszsággal szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről