A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kerti medencében törte ki a nyakát egy háromgyerekes nő

Neck Break Garden Pool
Fotó: Northfoto/Kennedy News and Media
Vágólapra másolva!
A legdurvább nyári forróság is elviselhetőbbnek tűnik, ha egy hűs vizű medencében csobbanhatunk. Azonban elég egy rossz mozdulat, és a kellemes nyári fürdőzés könnyen tragikus balesetbe torkollhat: Így járt egy háromgyerekes angol nő is, aki családjával együtt a kerti medencében játszott, ám az egyik csobbanásnál elcsúszott, és kitörte a nyakát. Hosszú időt töltött kórházban, újra kellett tanulnia járni, és noha két év eltelt az eset óta,úgy érzi, sosem épül fel teljesen.
Vágólapra másolva!

2022. július 19-én az Angliai Hullban élő Gemma Allison önfeledten fürdőzött a kerti medencében a családjával együtt, amikor egy rossz mozdulatnak köszönhetően a nyakát törte.

Neck Break Garden Pool
Fotó: Northfoto/Kennedy News and Media

Családját sokkolta az eset, remegő kezekkel mentőt hívtak, akik 

azonnal kórházba szállították az asszonyt, akin több életmentő műtétet is végre kellett hajtani, többek között eltávolították a törött C5-ös nyakcsigolyát eltávolították,

 helyére pedig egy "fémketrecet" ültettek be, hogy összetartsa a csontokat.

Neck Break Garden Pool
Fotó: Northfoto/Kennedy News and Media

Gemma csak a szerencsés véletlennek köszönheti, hoyg életben maradt: 

négy hetet töltött intenzív osztályon, majd ezután fél éven keresztül ápolták egy másik kórházban, ahol újra meg kellett tanulnia járni, egyedül étkezni, és kimenni a mosdóba.

Neck Break Garden Pool
Fotó: Northfoto/Kennedy News and Media

A most 42 éves asszony utólag tudta meg, hogy az orvosok szó szerint küzdöttek azért, hogy visszahozzák őt az életbe: 

nem volt pulzusa, és legalább két percig halott volt. Bár a baleset óta több, mintkét év eltelt, Gemma a mai napig nem épült fel teljesen, és úgy érzi, talán nem is fog.

Történetével szeretné felhívni más emberek foigyelmét, hogy vigyázzanak fokozottan a medencében való fürdőzésnél, ugyanis nemcsak a mély, de a sekély víz is veszélyes lehet. 

Az egyik pillanatban csak szórakoztunk, a másikban már egy csővel a torkomban tértem magamhoz. Nem tudtam, hogy hol vagyok vagy mi történt velem. Emlékszem, magamhoz tértem és csak sírtam 

– idézte fel a történteket a The Sunnak.

Gemma történetéből tanulva igyenkezzünk mi is körültekintőbbek lenni az önfeledt nyári csobbanásoknál is, kellő elővigyázatosság nélkül a medencék a legveszélyesebb balesetek forrásai lehetnek.

Neck Break Garden Pool
Fotó: Northfoto/Kennedy News and Media

Egy hónappal ezelőtt például meghalt egy 21 és egy 40 éves férfi a romániai Alsórákos nevű községben, miután megrázta ket az áram a medencében.  Egyikük ugyanis megbotlott egy villanyvezetékben, és beleesett a medencébe, társa pedig segíteni szeretett volna rajta, ám végül ő is a tragikus baleset áldozatává vált.

Egy szállodai mendencecső pedig felszippantott egy nyolcéves houstoni kislányt, akit ezután holtan találtak meg a cső belsejében.

Tavaly nyáron pedig egy kerti medencébe fulladt bele egy  magára hagyott kisfiú Szentesen. Az apa teljesen összeomlott, különösen, hogy a rendőrök a családtagokat okolták a kétéves Nándika halála  ügyében. Az eset is mutatja, hogy bár felnőttek esetében is végzetes lehet egy-egy rossz lépés fürdőzés közben, gyereket viszont egyenesen tilos magára hagyni a medence közelében.

Forrás: Bors

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!