Percről percre

Robbanások történtek Ukrajna-szerte, Oroszország óriási rakétatámadást indított

orosz-ukrán háború, Ukrajna, Oroszország, ágyú, tüzérség, tarack, háború, katona
Orosz tüzérek 122 milliméteres D-30-as tarackkal lövik az ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyen augusztus 23-án
Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 915. napjáról

06:23
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6056 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8404 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrisebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 38 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:28
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Megkaphatja Ukrajna a régóta várt engedélyt az orosz tömegtámadás után

Josep Borrell az EU vezető diplomatája tegnap ismét felvetette, hogy oldják fel a nagy hatótávolságú nyugati fegyverek bevetésére vonatkozó korlátozásokat Ukrajnának.

Borrell már korábban is szorgalmazta a tilalom feloldását, ez most ismét napirendre került, miután az oroszok a tegnapi tömegtámadásban 127 rakétát és 109 drónt vetettek be Ukrajna ellen.

Az oroszok 15 területet vettek célba, kárt okozva a polgári és energetikai infrastruktúrában. Legalább hét ember meghalt, és 47-en sérültek meg, köztük négy gyermek - közölte az ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat. (Kyiv Independent)

 

04:39
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Rakéta csapódott egy ukrán szállodába

Egy orosz rakéta csapódott be augusztus 26-án késő este egy Krivij Rih-i szállodába - közölte a város katonai közigazgatásának vezetője, Oleksandr Vilkul.

Kezdetben arról számoltak be, hogy egy nő meghalt, négy másik pedig megsérült, és kórházba szállították őket. A halálos áldozatok száma mostanra kettőre emelkedett, amit Jevhen Szitnyicsenko, a kerületi katonai vezetője a Telegramban megerősített.

 

04:36
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Kényszerevakuáció Donyeckben

Vadim Filaskin, Donyeck megye ukrán kormányzója közölte, hogy az egyre romló biztonsági helyzet miatt kiszélesítették a kényszerevakuálás hatálya alá eső övezetet, amelyet a gyerekeknek szüleikkel, illetve a gondozásukat ellátó személyekkel el kell hagyniuk.

Összesen 27 települést soroltak fel a Pokrovszk mellett fekvő Szelidove és Kosztyantinivka térségében. Nem sokkal korábban az orosz csapatok előretörése miatt már elrendelték falvak kiürítését Pokrovszk környékén. Az ukrán hatóságok mindemellett többször panaszkodtak arra, hogy

 a felszólítások ellenére az emberek, főként az idős lakosok nem hajlandók elhagyni otthonaikat.

"Ismételten hangsúlyozom: az egyetlen helyes döntés a civilek számára az evakuálás! Az evakuálás életeket ment!" - hívta fel a figyelmet Filaskin.
Szerhij Dobrjak, Pokrovszk katonai közigazgatásának vezetője az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva augusztus 19-én arról számolt be, hogy a civileknek legfeljebb két hetük van elhagyni a várost az orosz csapatok előrenyomulása közepette. (MTI)
 

04:34
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!