Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül3 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 914. napjáról

04:39
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb településeket foglaltak el az ukránok Kurszkban

Az ukránok 1-3 kilométert haladtak előre az oroszországi Kurszki területen, és 

további két települést foglaltak el a térségben 

- közölte Volodimir Zelenszkij elnök augusztus 25-i esti beszédében. Zelenszkij, aki az információt Olekszandr Szirszkij főparancsnoktól kapta, nem részletezte, hogy mely településeket foglalták el az ukrán erők, de megjegyezte, hogy 

még egy település elfoglalásáért folynak a harcok.

Ukrajna augusztus 6-án kezdte meg behatolását az oroszországi Kurszki területre.  Augusztus 20-án az ukrán hadsereg közölte, hogy 1263 négyzetkilométert és 93 települést tart ellenőrzése alatt, köztük Szudzsa városát. (Kyiv Independent)

04:37
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Fehérorosz katonák az ukrán határnál

Ukrajna tegnapi bejelentése szerint a szomszédos Fehéroroszország katonákat csoportosít az ukrán határ közelébe, és óva intette a minszki vezetést az esetleges "barátságtalan lépésektől".

Az ukrán külügyminisztérium jelezte: észlelték, hogy az Oroszországgal szövetséges Fehéroroszország "hadgyakorlatnak álcázva nagy számú katonát vezényelt az Ukrajnával határos Homel régióba". "Figyelmeztetjük a fehérorosz vezetést, hogy ne kövessenek el tragikus hibát Moszkva nyomására, és felszólítjuk a fehérorosz hadsereget, hogy vonják vissza erőiket lőtávolságnál messzebbre az ukrán határtól" - állt az ukrán külügyi tárca közleményében.

Ukrajna felhívta a figyelmet arra, hogy a "világ biztonságára" nézve fenyegetőnek tekinti, ha hadgyakorlatokat tartanak a határtérségben, mert az túlságosan közel van a csernobili atomerőműhöz. 

Minszk 2022-ben lehetővé tette, hogy az Ukrajnát megtámadó orosz csapatok átvonuljanak az országa területén, valamint engedélyezte, hogy Moszkva 2023-ban taktikai atomfegyvereket telepítsen Fehéroroszországba. (MTI)

04:34
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!