Egy óriási bálnát kellett kimenteni Sydney kikötőjében

Vágólapra másolva!
Egy púpos bálna esett csapdába Sydney kikötőjében. Az állat a bóják köteleibe gabalyodott bele, amikor a kikötő felé úszott. Többórás mentési akció után sikerült kiszabadítani a hatalmas állatot.
Vágólapra másolva!

A 10-15 méter hosszú, fiatal felnőtt bálnát helyi idő szerint csütörtökön délután 1 óra körül vette észre egy kirándulócsoport a kikötőnél, és értesítették az illetékes szerveket.
A jelentések szerint csütörtökön GPS-nyomkövetőt erősítettek a bálnához, mivel az este közeledtével a mentési munkálatok már szüneteltek. A nyomkövető azonban levált. A mentési akció péntek reggel folytatódott - számolt be a 9 News.

Az Orrca mentőcsoport arról számolt be, hogy 

kötelek és bóják gabalyodtak a bálna farkába.

A helyi nemzeti parkok szakemberei hajókról a helyszínen figyelték a bálnát és egy tiltott zónát hoztak létre a mentés idejére. Ezután egy csapatot küldtek ki, hogy segítsenek az állat kiszabadításában  - közölte a nemzeti park szóvivője.

Az SBS Australia szerint a vadvédelmi tisztek speciális vágóeszközzel szabadították ki az állatot. Egy hosszú rudat használtak, amelynek pengéi nem okoznak sérülést a bálna testén.
 

Az állat a mentés közben nagyon nyugtalan volt, amely nehezítette kimentését. A mentőcsapat reggel 6.30-tól 11.15-ig dolgozott a kiszabadításán. A púpos bálna a Sydney Heads majd a nyílt óceán felé úszott, miután kiszabadították - írja a The Guardian.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!