A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elon Musk és J.K. Rowling ellen is feljelentést tett az algériai bokszoló, Imane Khelif

Vágólapra másolva!
Khelif be akarja perelni a magas rangú személyiségeket a nemekkel kapcsolatos állításaik miatt, mivel állítása szerint nemi hovatartozása miatti internetes zaklatásnak lett áldozata lett.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a A francia rendőrség gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó osztálya vizsgálja az ügyet, írta meg a Magyar Nemzet.

Az ügyészség szerdán döntött a vizsgálat elindítása mellett, miután Khelif hétfőn panaszt nyújtott be az online gyűlölet elleni küzdelemmel foglalkozó francia nemzeti központnál. Khelif ügyvédje, Nabil Boudi elárulta, hogy a büntetőfeljelentés J. K. Rowlingot és Elon Muskot nevezi meg, mivel az interneten férfiként hivatkoztak Khelifre, amikor megkérdőjelezték az olimpiai részvételre való jogosultságát.

Az ügyvéd elmondása alapján perben másokat is megneveznek, ami arra utal, hogy Donald Trump is része lehet a vizsgálatnak. 

Trump is megosztotta a véleményét a közösségi oldalakon, így akár meg van nevezve a perünkben, akár nem, elkerülhetetlenül vizsgálni fogják a vád részeként

– jelentette ki az ügyvéd.


 

Khelif múlt pénteken nyerte meg az olimpiai aranyérmet női ökölvívásban, legyőzve a korábbi világbajnok kínai Yang Liut. 2023 márciusában megbukott egy nemi alkalmassági teszten, ami után, bár nőként lett anyakönyvezve

A sportoló elleni felszólalások augusztus elsején indultak, miután az olasz Angela Carini 46 másodperc után feladta az algériai elleni mérkőzését. Az olasz sportoló annyit mondott: „soha nem érzett még ilyen ütést”.
Olasz politikusok azonnal támogatásukról biztosították Carinit, és megkérdőjelezték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azon döntését, hogy az algériai sportolót a nők között engedte versenyezni.

Úgy gondolom, hogy a férfi genetikai tulajdonságokkal rendelkező sportolók nem vehetnek részt női versenyeken. Nem azért, mert bárkit is diszkriminálni akarunk, hanem azért, hogy megvédjük a női sportolók jogait, hogy egyenlő feltételek mellett versenyezhessenek

–mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök.

Az olimpiai aranyérmes algériai bokszoló edzője is elismerte, hogy tanítványának hormonproblémái akadtak a játékok előtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!