Kitiltja a fiatalokat üzleteiből egy élelmiszerlánc

élelmiszerlánc,lopás
Fotó: X
Vágólapra másolva!
18 óra után nem mehetnek be kísérő nélküli fiatalok a Giant Food egyik boltjába sem Washingtonban. Rengeteg volt a lopás, ezért az élelmiszerlánc új szabályokat vezetett be.
Vágólapra másolva!

Egy áruházlánc este 6 óra után kitiltja a kísérő nélküli kiskorúakat az összes washingtoni és néhány Marylandben található üzletéből, nem lehet bevinni a boltokba nagy szatyrokat sem. Az új szabályozás célja, hogy megakadályozzák a lopásokat - írja a Fox News.

A Giant Food a Fox News Digitalnak adott hétfői nyilatkozatában megerősítette, hogy új szabályokat vezettek be, amivel a lopások számát szeretnék csökkenteni, azok miatt szinte már fenntarthatatlan volt az üzlet.

A lopások a piacon mindenkit érintenek

- áll a Giant Foods közleményében. Az új szabály csütörtökön lépett életbe, ami mind a hét washingtoni boltot érinti, kettőt Baltimore-ban és hármat a marylandi Prince George megyében.

Az intézkedés megtiltja, hogy 18 éven aluliak 18 óra után felnőtt nélkül lépjenek be az üzletekbe. 

A 14 x 14 x 6 cm-nél nagyobb szatyrok használata pedig a legtöbb üzletben tilos.

 Ahol mégsem, ott a vásárlóknak hozzá kell járulniuk a táska felcímkézéséhez, mielőtt belépnek a boltba, kilépés előtt pedig belenézhetnek azokba. 

Korábban írtunk egy nőről, aki négyszer lopott ugyanabból egy üzletlánc boltjaiból, de a biztonsági őrök rendszeresen elkapták. Budapesten egy rablópáros több mint 70 milliós kárt okozott azzal, hogy erkélyeken, ablakokon keresztül bemászva széfeket rongáltak meg. Egy dunántúli nő Nyíregyházán több órát töltött egy üzletben, hogy ott meg tudja tanítani a gyerekeinek hogyan kell lopni. Egy nő aki szódagépet is robotporszívót is lopott rengetegszer bukott le lopás közben. Tatán egy nő tizenháromszor lopott ugyanabból a boltból, ráadásul mikor elkapták, akkor eldobálta a lopott árut. 

Egy pár néhány hónap alatt több százezres kárt okozott egy üzletnek, azzal, hogy rendszeresen teli szatyrokkal és fizetés nélkül távoztak a boltból. Egy tatai férfi több százezer forintnyi sorsjegyet lopott egy lottózóból, azonban csak 12 ezer forintot nyert rajtuk. Arról is beszámoltunk, hogy kifizetődő döntésnek bizonyult a Robotzsaru nevű robot szolgálatba állítása a northampton-i Morrisons Daily áruházban, ugyanis ennek köszönhetően 90 százalékkal csökkent a bolti lopások száma.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!