Flamingófiókák születtek egy angliai állatkertben - fotó

baby,boom,Anglia,állatkert
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Rengeteg állat született a wiltshire-i Longleat Safari Parkban a közelmúltban. A flamingófiókákon kívül amuri tigris- és gyapjasfejű tamarin kölyköknek is örülhetnek a gondozók.
Vágólapra másolva!

Bébibumm van a wiltshire-i Longleat Safari Parkban: a közelmúltban amuri tigris- és gyapjasfejű tamarin kölykök is születtek - számolt be róla a BBC.

Izgalmas év lesz ez a látogatóknak, a flamingócsibéket viszonylag könnyen észrevehetik majd az emberek

 - mondta Darren Beasley, a Longleat állattenyésztési részlegének vezetője. „Érdekes megjegyezni, hogy míg a fiókáknak kezdetben fehér vagy szürke tollazatuk van, ahogy nőnek és fejlődnek, rózsaszínűek lesznek. Ez az étrendjük miatt van” - tette hozzá a szakember. 

Ahogyan arról korábban írtunk, a kutatók rájöttek a flamingók sikerének a titkára, arra, hogy hogyan képesek boldogulni táplálékszegény környezetben. Ezek a madarak úgy lakmároznak, hogy lábaikkal, nyelvükkel és csőrükkel felfelé irányuló örvényt hoznak létre. Olyan ügyesen kiszűrik a kis rákokat, férgeket, és más iszaplakó lényeket, hogy boldogulnak táplálékszegény környezetekben, amitől a legtöbb madár tartózkodik, beleértve a sós síkságokat, lúgos tavakat, és hőforrásokat.

Írtunk a Bolívia délnyugati részén található Vörös-tóról is, amelynek vizét a Dunaliella salina nevű alga festi vörösre. A tó másik különlegessége, hogy nyáron rengeteg flamingót vonz, köztük a ritka rövidcsőrű flamingót, valamint a chilei flamingót és az andoki flamingót.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!