Földcsuszamlás miatt halt meg két gyerek egy dán strandon

A tragédia helyszíne.
Fotó: Johnny Pedersen / Ritzau Scanpix / AFP
Vágólapra másolva!
Egy 9 és egy 12 éves német kisgyerek meghalt egy dániai strandon történt földcsuszamlásban - közölte szerdán a dán rendőrség.
Vágólapra másolva!

A baleset még vasárnap történt az északi fekvésű Norre Vorupor településén. A homoktömeg által elsodort két gyerek után mintegy 40 percen át kutattak. 

Helikopterrel válságos állapotban szállították őket kórházba, kedd este azonban mindketten meghaltak.

A hatóságok továbbra is abból indulnak ki, hogy tragikus baleset történt. 

A két fiú eddigi értesülések szerint a strandon játszott egy kis barlangot ásva a dűnékben, ami feltehetően kiváltotta a földcsuszamlást.

A rendőrség szerint az utóbbi idők esőzései is közrejátszhattak a szerencsétlenségben. Szüleik a helyszínen voltak, amikor a tragédia történt.

Februárban meghalt egy kislány Floridában is, miután ráomlott a homok egy strandon. 

Az egyik dél-floridai strandon egy 7 éves kislány és egy 8 éves fiú játék közben egy nagy lyukat ásott a parton. Amikor mindketten a lyukban voltak, az hirtelen beomlott. A mentőcsapatok még ki tudták ásni őket, de a lány életét már nem lehetett megmenteni.

Meghalt egy tizenhét éves kaliforniai fiú is, miután ráomlott egy homokdűne a tengerparton.

Egy 13 éves fiú halt meg 2022-ben a Coral Pink Sand Dunes State Parkban az Egyesült Államokban, miután ráomlott egy homokba ásott alagút. Ian Spendlove holttestét hat és fél méternyi homok alól tudták a felszínre hozni a mentők. Július végén arról is írtunk, hogy szelfizés közben halt meg egy 14 éves influenszer. Arról is beszámoltunk, hogy épp kacsintott szelfizés közben egy nő, amikor halálra gázolt egy motorost az Egyesült Királyságban. Dél-Izlandon, a Breidamerkurjökull gleccsernél kirándult egy csoport, mikor az egyik jégbarlang beomlott. A balesetben egy turista meghalt, ketten pedig eltűntek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Korfun egy 18 éves magyar turista lezuhant egy szikláról. Egy tucat tűzoltó vonult ki a helyszínre, hogy segítsék a mentést. A fiú megcsúszott, majd lezuhant egy szikláról, az esés következtében eltört a lába és egy nehezen megközelíthető helyre be is szorult. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!