A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hiába Ukrajna kurszki előretörése, Oroszország kulcsfontosságú településeket foglalt el

Vágólapra másolva!
Miközben Ukrajna jelentős sikereket ért el Kurszknál, a térképes adatok szerint Oroszország több települést is elfoglalt Donyeckben, és közel került a régióban Pokrovszk településéhez, amely Ukrajna számára fontos közlekedési és katonai központ.
Vágólapra másolva!

A Military Summary egy térképes animációt tett közzé az orosz erők pokrovszki előretöréséről. Bár az ukránok jelentős sikert értek el azzal, hogy behatoltak Kurszk megyébe, ezzel párhuzamosan az orosz egységek Donyeckben történő előretörése és az intenzív összecsapások aggodalomra adnak okot Kijev számára – számolt be a Portfolio.

Jelenleg két kulcsfontosságú zónában, Pokrovszk és Toretszk környékén a legintenzívebbek a harcok.

Julian Röpcke német újságíró felhívta figyelmet arra is, hogy a közelmúltban Oroszország újabb településeket foglalt el a kelet-ukrajnai frontvonalon. A Röpcke által közzétett térkép alapján látható, hogy Orlivka és Zselanne települések orosz ellenőrzés alá kerültek - írja a Mandiner.

Az orosz csapatok így egyre közelebb kerülnek Pokrovszkhoz, amely azért is aggasztó Ukrajna számára, mivel Pokrovszk fontos közlekedési és katonai központ.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!