A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ismét megjelent Katalin hercegné, mindenkit meglepett ezzel a szerepléssel - videó

Vágólapra másolva!
A rajongók tegnap este örömmel fogadták a walesi hercegnét, aki Vilmos herceg mellett meglepetésszerűen jelent meg, hogy más hírességek kíséretében videóüzenetet küldjenek a brit olimpiai csapatnak.
Vágólapra másolva!

A királyi pár sztárok egész sorát vonultatta fel a felemelő videójukban. A hercegnő kevés nyilvános szereplést vállalt, mióta januárban megkezdte kemoterápiás kezelését és visszalépett a királyi feladatoktól

Kate azóta csak a Trooping the Colour ünnepségen és a wimbledoni férfi egyes döntőn mutatkozott nyilvánosan, így a rajongók izgatottan fogadták, hogy az olimpia alkalmából beszédet mondott, és férjével, Vilmossal együtt gratuláltak a brit sportolóknak.

A közösségi médiát gyorsan elárasztották a párt dicsérő, izgatott üzenetek. Egy felhasználó azt írta:

Mindketten elképesztően néznek ki! Imádom Vilmos borostáját és Katalin is lenyűgözően néz ki!

A rövid klipben Vilmos herceg az Instagram-videóban mellette állt, szokatlanul zord, borotválatlan arccal. A videóban elmondták:

Mindannyiunk nevében, akik otthonról nézzük, gratulálok a brit csapatnak. Mindannyiunkat inspiráltatok.

@mbandy40 PRINCE William rocked a beard in a new video with Princess Kate as the couple congratulated Team GB ahead of the Olympics closing ceremony. The royal pair's clip - shared across their social media channels - also featured the likes of Snoop Dog, David Beckham and Jessica Ennis-Hill, but Wills' rugged look was all fans could focus on. The post said: "Well done @TeamGB, what an incredible journey! "Every athlete showed immense dedication, heart and passion. You made us all so proud! "Here's to celebrating every triumph at @Paris2024 and looking forward to more from @ParalympicsGB later in the summer." #france #franceolympics2024 #princewilliam #katemiddleton #snoopdogg #davidbeckham #jessicaennis #fyp #foryoupage #viraltiktok #alexphillips ♬ original sound - MarleyMarz📺

A királyi pár a saját fiókjukon közzétett bejegyzéshez azt írta: Mindannyian nagyon büszkék vagyunk rátok! Itt az ideje, hogy megünnepeljünk minden olimpiai győzelmet és várjuk a paralimpikonok párizsi felkészülését is.

A videó már több mint 150 ezer lájkot kapott. A korábbi angol szövetségi kapitány és futballikon, David Beckham is támogatásáról biztosította a sportolókat:

Hé, Team GB, nagyon büszkék vagyunk rátok, gratulálunk. 

David Beckham
David Beckham.
Fotó: Glyn KIRK / AFP

Gabby Logan műsorvezető pedig azt mondta: 

Csodálatosak voltatok. Nagyon köszönök mindent. Ezek az emlékek nagyon sokáig velünk maradnak.

Michael Johnson nyugalmazott amerikai sprinter és műsorvezető ironikusan így nyilatkozott: 

Nagyszerű munka volt a Team GB-től, nagyszerű munkát végeztetek, nem egészen olyan jól, mint mi az Egyesült Államokban, de jól csináltátok.

A videót Snoop Dogg amerikai rapper zárta, aki idén az amerikai NBC műsorszolgáltató különleges vendég-műsorvezetőjeként közvetített az olimpiáról. Szokásos védjegyének számító mosolyával és kötetlen személyiségével azt mondta: 

Köszönjük Nagy-Britannia. Snoop Dogg, a herceg és kedves felesége nevében. 

Snoop Dogg
Snoop Dogg.
Fotó: AFP / Odd ANDERSEN / AFP

III. Károly király a videóban minden olimpikont inspirálónak nevezett. Az uralkodó gratulált kiemelkedő sikereikhez, és kiemelte a sportolók tehetségét és kemény munkájukat. 

A videóüzenet néhány órával a francia fővárosban zajló olimpiai játékok záróünnepsége előtt érkezett.

III. Károly király
III. Károly király.
Fotó: AFP / Jane Barlow / POOL / AFP

Teljes nyilatkozatában Vilmos herceg a következőket mondta: 

Az Önök eredményei - oly sok sportágban - a született tehetség, az igazi bátorság és a hosszú évek kemény munkájának felbecsülhetetlen értékű kombinációjából születtek, amelyet az elmúlt hetekben a játékok legszebb hagyományainak megfelelő sportszerűség és csapatszellem tett teljessé. Miközben köszönetet mondunk Franciaországnak, hogy ilyen csodálatos versenynek adott otthont, és az előttünk álló paralimpiára tekintünk, csak annyit mondhatok, hogy mindannyian inspirálóan hatottak ránk.

Nagy-Britannia 65 éremmel zárta a párizsi olimpiát - ugyanennyi érmet nyert a 2012-es londoni olimpián, és ez a második legjobb eredmény, amit a nemzet valaha idegen földön elért. Az Egyesült Államok (126) és Kína (91) mögött a harmadik helyen végzett - számolt be róla a Daily Mail.

Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Vilmos herceg.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A brit csapat azonban nyolc aranyéremmel kevesebbet nyert, mint három évvel ezelőtt Tokióban. A 14 arany-, 22 ezüst- és 29 bronzéremmel Nagy-Britannia a hetedik helyre csúszott vissza az éremtáblázaton - a 2004-es athéni 10. helyezés óta a legalacsonyabbra -, és a harmadik legjobb európai nemzet lett a házigazda Franciaország és Hollandia mögött.

A brit csapat története során először nyert érmet sportmászásban. A brit csapat számára azonban nincs idő a pihenésre - már megkezdte a 2028-as Los Angeles-i játékokra való felkészülést azzal, hogy a Stanford Egyetemet nevezte ki kizárólagos felkészülési tábornak.

Ez az év nem kedvezett a brit királyi család számára, ugyanis miután III. Károly király bejelentette, hogy daganattal küzd, nem sokkal később fiának felesége, Katalin hercegné is elismerte a rákbetegségét. Katalin ma már sokkal több időt tölt a szabadban, főleg gyerekei társaságában látható a kertjükben .

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!