A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Lelőtték a gyilkos krokodilt, ami megölt egy nyaraló családapát

krokodil
Képünk illusztráció!
Fotó: Pablo PORCIUNCULA / AFP
Vágólapra másolva!
A 40 éves, új-dél-walesi férfi Queenslandben nyaralt családjával, éppen horgászott, amikor megölte a közel 5 méter hosszú krokodil. Ez a második halálos krokodiltámadás egy hónapon belül, július elején egy 12 éves gyereket ölt meg egy másik ragadozó.
Vágólapra másolva!

Később a hatóságok megölték azt a krokodilt, amelyik minden valószínűséggel felelős volt a férfi haláláér, olvasható a SKYNews-on megjelent hírben. 

Szombaton horgászat közben történt a tragédia.  Az áldozat  feleségével és gyermekeivel nyaralt, lakóautóval utaztak Queenslanden keresztül – közölte a rendőrség. Daniel Guymer, a kormány természetvédelmi tisztje elmondta, hogy a férfi az Annan folyóba esett Cooktowntól délre. Holttestét nem találták meg.

A cooktowni lakos, Bart Harrison elmondta, hogy a meredek part beomlott az áldozat lába alá, így esett a folyóba, amely krokodilok élőhelyeként ismert

Úgy nőttünk fel, hogy néztük a krokodilokat, amint ott úszkálnak, én sosem mertem a közelébe menni annak a résznek. Mindig van ott egy-két nagyobb példány 

Az illetékesek elmondták, hogy a feltételezett krokodilt, amelynek az orrán heg volt, egy patakban találták meg, 2,5 kilométerre a baleset helyszínétől. A krokodilt agyonlőtték.

Egy másik esetben, július 2-án egy 12 éves kislány esett áldozatul egy másik példánynak, miközben családjával úszott egy szomszédos északi területen. A maradványait napokkal később találták meg, és a vadőrök szintén agyonlőtték azt az állatot is. Idén összesen három halálos krokodiltámadás történt eddig Ausztráliában, ami közel áll az eddigi leghalálosabb évhez, 2014-ben négy támadás történt. Április 18-án egy 16 éves fiú vesztette életét egy queenslandi sziget melletti úszás közben.

Más országokban sem ritkák az ilyen támadások

 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!