A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Marihuánától lett rosszul egy kutya sétáltatás közben, véletlenül ehette meg a drogot

Vágólapra másolva!
Valószínűleg tengerparti sétája közben talált rá a drogra Oscar, a kis westie. A tulajdonos Stephen Davidson később vette csak észre, hogy kedvence furcsán viselkedik
Vágólapra másolva!

Az állat gazdája, Stephen elmondta, hogy a kisállat, aki általában aktív és szeretetéhes volt, szinte élettelenné vált, és nem ivott a kenti Sheerness tengerparti kirándulásuk után - olvasható a MailOnline-on megjelent cikkben. Aggódott az állatért. ezért felhívott egy állatorvost. Nem sokkal ezután a gazdi a PDSA jótékonysági szervezetéhez szállította a beteg kutyát, ahol közölték vele, hogy a nyolcéves Oscar valószínűleg marihuánát fogyasztott.

Oscar esete nem egyedi, a z Állatorvosi Mérgezési Információs Szolgálat (VPIS) szerint az elmúlt négy évben több mint 450-et kutyát kezeltek ezen okból, de a valós szám magasabb is lehet, mert sok esetet nem jelentenek be.

A PDSA szerint a mérgezés jelei kutyáknál 30-90 perccel a kannabisz elfogyasztása után jelentkezhetnek. A hatások közé tartozhat az üresnek látszó, kitágult pupillák, lassú szívverés és inkontinencia. Ahhoz, hogy kiürüljön a szer a szervezetéből, Oscarnak éjszakára az állatorvosnál kellett maradnia, ahol infúziót és gyógyszert kapott. Azóta teljesen felépült. Ám a kutyus kezelésének költsége nem volt olcsó. Az ellátás költsége összesen több mint 900 font azaz nagyjából 420.000 forint volt, amelyet Stephen visszaigényelhet a biztosításából.

Stephen szeretné figyelmeztetni a többi gazdit, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe, és mielőbb kérjenek segítséget, ha a kutyájuk furcsán viselkedik.

Csak azt szeretném, ha az emberek fokozottan vigyáznának arra, hogy mit vesznek fel vagy mit esznek meg a kutyáik, és legyenek tudatában a veszélyeknek, amikor sétáltatják őket.

Angliában az orvosok jelentős része a könnyű drogok rekreációs célú használatának dekriminalizálását szorgalmazzák, a büntetőeljárások visszaestek az elmúlt években, egyesek attól tartanak, hogy Nagy-Britanniának hasonló problémákkal kell szembenéznie, mint az Egyesült Államoknak, ahol a kutyamérgezések száma háromszorosára, több mint 6000-re nőtt öt év alatt a széles körű legalizálást követően.

Ha arra gyanakszik, hogy kutyája kannabiszt evett, érdemes minél előbb megvizsgáltatni az állatorvossal, ahelyett, hogy megvárná a tünetek megjelenését.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!