A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Kutyaszörf-világbajnokságot rendeztek Kaliforniában - videó

Vágólapra másolva!
Szombat délelőtt Pacifica adott otthont a kutyaszörf-világbajnokságnak. A versenyzők és a nézők az éremszerzés helyett inkább a szórakozás miatt voltak itt. Óriási volt a tömeg.
Vágólapra másolva!

Egy csapat bálna is úszott a Linda Mar Beach mellett Kaliforniában, de nem ezért volt ott a tömeg. Azért jöttek, hogy valami még ritkábbat lássanak: kutyákat szörfdeszkán.

Ez sokkal jobb, mint amire számítottam! Imádnivaló! Olyan, mint a világ legboldogabb helye. Vannak kutyák, szörfözés, bálnák, elképesztő

- mondta Kelly Erhart, egy helyi lakos.

Körülbelül 15 szörfös kutyus jelent meg, hogy megmérkőzzön egy olyan címért, ami miatt senki sem aggódott igazán. 

Számomra ez nem verseny. Csak nézem az összes kutyát, ahogy szörföznek

- mondta Jason Twedt, az egyik szörfös kutya gazdája.

A kutyákat a deszkán kihúzzák a szörfvonalig, majd egy lökést adnak nekik, hogy aztán meglovagolják a hullámokat, amennyire csak tudják, miközben sokan közülük boldogan ugatnak. 

Széldeszkán egyensúlyoz a hullámokon a Delilah nevű spániel a kisméretű kutyák második előfutamában a kalifornia Pacificában rendezett kutyaszörf-világbajnokságon 2024. augusztus 3-án. A négylábú résztvevők méretüknek és ügyességüknek megfelelő kategóriákban állnak rajthoz. 
Fotó: MTI/AP/Eakin Howard

Rippin' Rosie tulajdonosa, a Santa Cruz-i Steve Drottar elmondta:

Nem sok embernek adatik meg, hogy együtt szörfözzön a kutyájával. Óriási élmény és mély kötődés alakul ki ezáltal az állat és a gazdája között. 

Egy másik gazda, James Wall, elmondta, hogy Faith, az ő 13 éves pitbull terrierje hozta meg a döntést, hogy szörfös lesz. 

Megragadtam a szörfdeszkát, ő meg elkezdett úgy ugatni, mintha menni akarna. Szóval, azóta úgy van, hogy rendben, te vagy a szörfös a családban.

A szabályok meglehetősen ködösek voltak, és a bírák azt részesítették előnyben, amelyik kutyát a legszórakoztatóbb volt nézni. Ez megfelelt a nézőknek, akik közül sokan belegázoltak a combig érő vízbe, hogy jobban láthassák őket.

Néhány farkcsóváló szörfös négykézláb állva maradt, míg mások az ülést vagy a fekvést választották.

Cacau, egy Brazíliából származó csokoládé színű labrador vitte haza a "legjobb szörfkutya" aranyérmét, amelyet a szörfözés hossza, a technika, a magabiztosság és a hullám mérete vagy ereje alapján ítéltek oda neki és gazdájának, Ivan Moreirának - számolt be róla a CBS.

Korábban azt is megírtuk, hogy váratlan vendég melegített a Paks csapatával a Puskás Akadémia elleni találkozó előtt, ugyanis egy kutya is beszállt játszani a hazai játékosok közé.

Áprilisban arról is írtunk, hogy elindul az első légitársaság kutyáknak. Bark Air néven indított szolgáltatást az amúgy kisállat felszereléseket és kutyajátékokat gyártó Bark. A hiánypótlónak tekinthető szolgáltatást komolyan gondolják a cégnél, de meg is kérik az árát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!