A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ilyen még nem történt: megarengésre figyelmeztetnek Japánban

Vágólapra másolva!
Japán megarengésre vonatkozó figyelmeztetést adott ki, miután csütörtökön és a mai nap folyamán is ismét földrengések voltak Kjúsú szigeténél.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Japán déli részét - a földrengés Kjúsú szigetének partjainál, Nichinan város közelében történt - csütörtökön, helyi idő szerint délután 16 óra 43 perckor.  A Japán Meteorológiai Ügynökség cunamiriadót adott ki az erős rengést követően. 

Emellett hivatalos figyelmeztetést adtak ki egy lehetséges "megarengésről".

Az ügynökség közölte, hogy a Nankai-vályúban - ahol az eurázsiai tektonikus lemez egy része találkozik a Fülöp-szigeteki tektonikus lemezzel - tartózkodó tengeralattjárók megállapították, hogy a térségben a következő héten "a szokásosnál viszonylag nagyobb az esélye egy nagyobb földrengésnek". A Nankai-vályúban jellemzően 100-150 évente fordulnak elő földrengések. A legutóbbi rengés 78 évvel ezelőtt, 1946 decemberében volt a térségben - írja a Daily Mail.

A földrengés akkor 8,1-es erősségű volt, és 1300 ember halálát okozta.

A Washington Post beszámolója szerint a szökőárhullámok várhatóan elérik az egy méter magasságot, de ez nagyon gyorsan megnőhet. 

A heves rengést követően a térségben leállították a gyorsvonatokat. A japán kormány felmérést készített a károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.
A helyi sajtó arról is beszámolt, hogy Miyazakiban három ember megsérült, de sérüléseik mértékéről nem adott tájékoztatást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!