Nyugati eszközök kerültek terroristák kezébe

Vágólapra másolva!
A V4NA arról ír, hogy néhány nappal ezelőtt az Észak-Izraelben élő Nir Eylont légvédelmi szirénák ébresztették fel álmából. A férfi a Hezbollah egyik drónját látta elrepülni a háza felett, amelyet ezután az izraeli hadsereg lelőtt. A férfi nagyon meglepődött, amikor megvizsgálta a roncsot.
Vágólapra másolva!

Biztos voltam benne, hogy amikor közelebb megyek a roncshoz, arab és perzsa feliratokat fogok látni. Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy Made in Germany van ráírva. Hogyan lehetséges, hogy német alkatrészek kerülnek terroristák kezébe?

– mondta Eylon az N12News televíziónak. Hozzátette, hogy a holokauszt után nehéz elviselni a gondolatot, hogy német alkatrészek jelenjenek meg olyan fegyverekben, amelyeket arra terveztek, hogy minél több zsidót megöljenek. 

Hitlerig vezetnek vissza a szálak

Arról már a Die Welt német lap írt a nemzetközi hírügynökség szemléje szerint, hogy ennek a Közel-Keleten is van némi hagyománya, elvégre Hitler rakétamérnökei voltak azok, akik a háború utáni Egyiptomban rakétaprogramot hoztak létre Izrael elleni harcra. A felrobbant drónról készült képekből kiderül, hogy a motorja a hanaui 3W Professional nevű cégtől származik, amely műrepülőgépek kétütemű motorjait gyártja.

Megdöbbenéssel tölt el bennünket, hogy az egyik motorunkat egy drónba építették be, és hogy azzal egy terrorista szervezet visszaél

– reagált Kai Weinhold, a 3W vezérigazgatója. Weinhold szerint érthetetlen, hogyan kerülhetett az egyik motorjuk egy terrorista szervezet drónjába. 

Még több információ a témában ITT olvasható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!