A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

31 éves férfi szöktetett meg egy 12 éves kislányt

Fotó: HALL COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Vágólapra másolva!
A 12 éves Maria Gomez-Perez májusban tűnt el az Egyesült Államokban, Georgiában. Csak hetekkel később találták meg, egy másik államban, egy 31 éves férfi otthonában. A kislány az interneten ismerkedett meg a nála közel 20 évvel idősebb férfival, akit azonnal letartóztattak.
Vágólapra másolva!

A georgiai rendőrök 5 nappal ezelőtt találták meg a 12 éves Mariát, 

családja már hónapok óta kereste: utoljára május 29-én látták. Egy 31 éves férfival, Antonio Augustinnal találkozott, aki ohioi otthonába vitte a lányt.

A gyerek épségben volt és úgy tűnt, lelkileg is rendben van, annak ellenére, hogy 

eltűnése előtt több férfival - köztük Augustinnal - is ismerkedett egy társkereső applikáción keresztül, akiknek arról panaszkodott, hogy rosszul érzi magát, és el akar menekülni otthonról.

 A 31 éves Augustin egy nap elutazott a lányért, és magával vitte ohioi lakásába.

Fotó: HALL COUNTY SHERIFF'S OFFICE / HALL COUNTY SHERIFF'S OFFICE

"Ne feledjük, ebben a helyzetben Maria áldozat, hiszen egy 12 éves gyerekről van szó"

- mondták a rendőrök, akik azt feltételezik, hogy a gyerek egészen ezidáig nála volt.

Maria a múlt héten egy új Facebook-profilról üzent az apjának, Gomez Alonzonak, hogy minden rendben vele, de nem fog többé hazaköltözni, és függesszék fel a keresését. 

Az apa ekkor azonnal értesítette a rendőröket, akik az IP cím alapján kinyomozták Maria tartózkodási helyét, majd 

néhány nappal később az ohioi Dover városban találták meg egy úszómedencében a 31 éves férfi otthonában, akit nem sokkal később egy helyi bevásárlóközpont előtt fogtak el, majd tartóztattak le.

A rendőrök egyelőre nem részletezték, hogy milyen vádakkal kell szembenéznie Augustinnak, de várhatóan többféle bűncselekmény miatt is felelnie kell majd, mivel egy 12 éves gyereket szöktetett meg egy másik államba.

A nyomozás folytatódik.

Fotó: HALL COUNTY SHERIFF'S OFFICE / HALL COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Ahogyan megírtuk, egy budapesti férfi szintén az interneten keresztül ismerkedett meg 2014-ben egy gyerekotthonban élő kamaszlánnyal, majd többször is lefeküdt vele pénzért. Ezután külföldre menekült, majd több évnyi bujkálás után Izraelben fogták el. Gyermekprostitúció kihasználása miatt emeltek vádat ellene.

Egy idős nagyváradi férfi évekkel ezelőtt elrabolt egy 12 éves lányt, mjad megpróbálta megerőszakolni, a gyerek azonban kiszabadult, és hazarohant, ahol mindent elmondott szüleinek, és értesítették a rendőröket a történtekről.

Egy siófoki férfi pedig interneten ismerkedett fiatal lányokkal, majd prostituáltként futtatta őket.

Ahogyan korábban az Origo is megírta, egyre több veszély leselkedik a kiskorúakra az interneten keresztül, hiszen sokan visszaélnek kiszolgáltatott helyzetükkel és sebezhetőségükkel. Így ami egy ártatlan ismerkedésnek indul, könnyedén zaklatásba, vagy akár gyerekrablásba fordulhat át. Ezért fontos, hogy fokozottan ügyeljünk rá, hogy gyerekeink biztonságban legyenek az online világban is, beszélgessünk velük sokat, hívjuk fel a figyelmét az esetleges visszaélőkre, és - bár a kamaszok részéről ez heves ellenállásba ütközhet - kövessük figyelemmel, hogy milyen oldalakat látogat, kikkel ismerkedik az interneten.

Rendkívül fontos, hogy legyen egy olyan felnőtt - szülő, tanár, idősebb barát, rokon - akihez a gyerek bizalommal fordulhat ilyen helyzetekben.

Forrás: People

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!