A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Brutális vihar érte el New Yorkot, árvízben rekedtek az autók- videó

Vágólapra másolva!
Heves viharok okoztak szerdán óriási áradásokat New Yorkban. Néhány óra alatt több centiméter eső esett. Autók rekedtek a megáradt vízben, a vihar miatt pedig több repülőjárat késett, többet pedig töröltek.
Vágólapra másolva!

Több embert kellett kimenekíteni az autójából, miután csapdába ejtette őket az emelkedő víz - közölte a New York-i katasztrófavédelmi hivatal. 
 

A közösségi médiában közzétett videókon az látszik, ahogy az autósok a csúcsforgalom idején a város néhány főútvonalán próbálnak áthaladni az áradó vizen keresztül. Többüket azonban csapdába ejtett a víz, és nem tudtak kijutni járművükből sem. Kijutásukat mentőegységek segítették.

A tomboló vihar közepette a vészhelyzeti központ kedd este 21 óráig 136 segélyhívást kapott. A tisztviselők szerint eddig sérültekről nem érkezett jelentés.

Míg a Central Parkban alig több mint 2,5 centiméter esőt mértek, a bronxi City Islanden és a Long Islanden lévő Port Washingtonban már több mint 11 centiméter eső esett - mondta Christopher Tate, a Fox News meteorológusa a The New York Postnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi idő szerint kedd este 21:45-ig villámárvíz-riasztást adott ki Manhattanre és Bronxra.

 A városi tisztviselők felszólították az alagsori lakásokban élőket, hogy hagyják el lakhelyeiket.

Az özönvíz részben a Debby trópusi vihar nyomán keletkezett, amely hétfőn 1-es kategóriájú hurrikánként ért partot Floridában, és legalább öt ember halálát okozta, mielőtt trópusi viharrá minősítették volna vissza.

A zord időjárás a New York-i repülőtereken is pusztítást végzett, ahol több ezer utasnak kellett várakoznia, mert járataik késtek, vagy teljesen törölték azokat. 

A LaGuardia nemzetközi repülőtéren az összes induló járat egyharmadát - 184 járatot - törölték. 

További 119 járat késett a FlightAware repüléskövető weboldal szerint. A John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren 137 járatot töröltek és 204 késéssel indult el. A New Jersey-i Newark Liberty nemzetközi repülőtéren 134 járatot töröltek és 149 járat pedig késett.
 

Az időjárás előrejelzés szerint a három állam területén szerda délutántól valószínűleg további záporok várhatók. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!