Hitelkártya méretű a világ legszélesebb női nyelve - fotó

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedben a női kategóriában senkinek sem sikerült megdöntenie az eddigi Guinness-rekordot a nyelv szélessége terén, most azonban új győztest hirdettek. Az új rekorder, Brittany Lacayo nyelvének legszélesebb pontja 7,9 cm - ez a méret megegyezik egy hitelkártya szélességével.
Vágólapra másolva!

Brittany, aki ügyvédként dolgozik, már gyerekkorában is tudta, hogy nyelve rendkívül széles, ami miatt a családja gyakran viccelődött vele. 

Azt azonban soha nem gondolta volna, hogy egyszer ő lesz a világ legszélesebb női nyelvének tulajdonosa.

Érdekes módon a nyelve 2,5 cm-rel szélesebb, mint amilyen hosszú.

Az elmúlt évtizedben a női kategóriában nem döntötték meg a Guinness-rekordot a nyelv szélessége terén. 

Az előző rekord birtokosa Emily Schlenker volt, akinek nyelve 7,3 cm széles. A legszélesebb férfinyelv rekordját 8,88 cm-es mérettel az amerikai Brian Thompson tartja, aki ezt a címet 2018. július 30-a óta birtokolja - írta a Paraméter.

A rekordok azért születnek, hogy megdöntsék azokat, így nem csoda, hogy évről évre frissül - az elsőként 1955-ben kiadott - Guinness Rekordok Könyve, amely a világ legnagyobb rekordgyűjteménye. 

A mára világhírűvé vált kiadvány nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek közül azonban előfordulnak meglehetősen bizarrak is. Ebben a képes összeállításban ezek közül válogattunk.

Tavaly arról is beszámoltunk, hogy 75 éves korában meghalt Mehmet Özyürek, a világ leghosszabb orrú embere.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!