Utálják az Xbox Series S konzolt a fejlesztők

black myth wukong
Az év meglepetés sikerjátéka lett a Black Myth: Wukong, az első körben csak PS5 és PC platformokra befutott játékból napok alatt tízmillió kópiát sikerült értékesíteni
Fotó: Game Science
Vágólapra másolva!
Most épp egy veterán grafikus adott hangot a frusztrációjának.
Vágólapra másolva!

Szokatlan stratégiával próbálkozott az éppen aktuális konzolgeneráció során a Microsoft, a zászlóshajó Xbox Series X mellett piacra dobott egy jóval gyengébb, cserébe olcsóbb modellt is az Xbox Series S képében. Ennek célja az xboxosok táborának gyarapítása volt, olyan közönséget kívánt megszólítani vele, amely nem lett volna képes vagy hajlandó kifizetni az Xbox Series X árát.

Az olcsóbbik konzol fogadtatása vegyesre sikerült, egy elérhetőbb modell puszta létezése ellen kevesen emeltek kifogást, viszont a fejlesztők, a média, továbbá a játékosok egy része is attól tartott, hogy a gyengébb hardvere és a kevesebb memóriája miatt a teljes konzolgenerációt visszafogja majd.

Ez a félelem semmiképp sem volt alaptalan, de az Xboxra fejlesztők megoldják, hogy az olcsóbbik gépen is élvezhetőek legyenek a játékaik, kevesen álltak ki a nyilvánosság elé panaszkodni az Xbox Series S által okozott nehézségek miatt.

Most csatlakozott hozzájuk egy karakterekre specializálódott grafikus is, a többek közt a Naughty Dog-nál, a Respawnnál, továbbá a Rocksteady-nél is dolgozott Del Walker egy másik felhasználó X-en közzétett bejegyzésére reagált. 

A másik posztja arról szól, hogy sajnálja az Xbox-rajongókat a héten érkezett hírek miatt: műszaki gondok miatt késik a gépeikre a váratlan sikerjátéknak bizonyult Black Myth: Wukong, nem kapják meg a Final Fantasy 16-ot, az Indiana Jones-játék elérhető lesz PlayStation 5-re is, az Avowed pedig még az Xbox Series X-en is csak 30 képkockával fut majd.

Erről az jutott Del Walker eszébe, hogy mennyire irritálja az olcsóbbik Xbox. 

Kívánom, hogy bárcsak ne létezne a Series S, ember. Nagyon idegesítő arra a konzolra optimalizálni, arra számítok, hogy a jövőben még több játék érkezik majd meg késve az Xboxra

 – írta arra utalva, hogy sejtése szerint a Black Myth: Wukong késése mögött is legalább részben az olcsóbbik konzol által okozott bonyodalmak állhatnak.

A véleménye visszhangot keltett, így később kiegészítette azzal, hogy ne vegye magára senki, de a prémium kategóriás játékok fejlesztésekor alkotói oldalról igenis frusztrálóak a Series S által jelentett limitációk. Ezek a termékek komplex grafikai, fizikai, mesterséges intelligenciás rendszereket használnak, az elkészült munka egy részét pedig kénytelenek kidobni a fejlesztők, hogy az összes konzolra gyakorlatilag ugyanazt a játékot tudják leszállítani, az Xbox Series S által kikényszerített butítások miatt elvégzett munka megy kárba.

Kapcsolódó érdekességként a Microsoft nem fejezte be az új Xbox Series gépek piacra dobását, az ősz során többek közt egy olcsóbb, optikai meghajtó nélküli Series X is a boltok polcaira kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!