Több vadállat megszökött az állatkertből a nigériai áradások során - videó

Vágólapra másolva!
Egy északkelet-nigériai állatkert tisztviselői megerősítették, hogy néhány állat megszökött az állatkertből a Borno államot sújtó áradások közepette.
Vágólapra másolva!

Az intézmény vezetője elmondta, nem tudja pontosan, hány állat van szabadon, de felkutatásuk folyamatban van. A keresés során egy struccot megtaláltak, egy másik helyen pedig egy krokodilt, utóbbit azonban az áradás miatt nem tudták megközelíteni. Az intézmény a lakosságot óvatosságra intette a szabadon kóborló állatok miatt.

A vezető hozzátette, a ketreceket, ahol az oroszlánokat és hiénákat tartották, elöntötte az árvíz, és nem tudja, hogy az állatok megszökhettek-e.
Az árvíz megrongálta az épület falainak egy részét, így tudtak kiszabadulni az állatok,  azonban nem biztos, hogy az utcán kiszúrt összes állat az állatkertből származik - írja a BBC.

Kaptunk egy bejelentést, hogy valahol láttak egy vízilovat, viszont az állatkertben nincsenek vízilovaink, így a víz máshonnan is sodorhatott el állatokat

 - mondta.

Eddig nem érkezett jelentés arról, hogy az állatok emberre támadtak volna.

A helyi média arról számolt be, hogy 

Maiduguriban olyan mértékű árvíz pusztít, amelyre három évtizede nem volt példa, és sokan kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat.

Nigériában az elmúlt években több súlyos árvíz is pusztított, melyek során több mint 170 ember halt meg, és több tízezrek kényszerültek elhagyni otthonaikat országszerte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!