Már atomháborúról beszél a NATO főtitkára

rakéta, tomahawk
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Kreml veszélyesnek nevezi Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megjegyzéseit az Oroszország elleni rakétacsapásokról. Zelenszkij ukrán elnök már hónapok óta követeli, hogy szövetségesei engedélyezzék, hogy nagy hatótávolságú nyugati fegyverekkel mérjen csapást Oroszországra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szemléje szerint a Kreml veszélyesnek minősítette Jens Stoltenberg, a NATO leköszönő vezetőjének megjegyzéseit. A főtitkár szerint ugyanis a Nyugat azon döntése, amely lehetővé tenné Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket használjon az Oroszország elleni csapásra, nem lenne olyan vörös vonal, amely eszkalációhoz vezetne. 

Zelenszkij továbbra is könyörög

A portál szemléje szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hónapok óta könyörög a szövetségeseinek, hogy engedjék meg Ukrajnának, hogy

nagy hatótávolságú nyugati rakétákkal lője Oroszországot. Kijev szerint ezzel korlátozhatnák Moszkva támadási képességét.

A The Timesnak adott, kedden megjelent interjújában Stoltenberg elutasította Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt heti figyelmeztetését, miszerint, ha Ukrajna ilyen fegyvereket használ, hogy mélyen orosz területekre csapjon le, akkor valójában közvetlen harc lesz a Nyugat és Oroszország között. 

A leköszönő főtitkár szerint Moszkvában is belátják, hogy a NATO a világ legerősebb katonai szövetsége, s hogy az atomháborút nem lehet megnyerni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban aláhúzta, veszélyesek Stoltenberg kijelentései.

Ez a hivalkodó vágy, hogy ne vegyük komolyan az orosz elnök kijelentéseit, teljesen rövidlátó és szakszerűtlen

– mondta Peszkov.

A teljes cikk ITT olvasható el!

Az orosz-ukrán háborúról készített tudósításunk ITT követhető élőben!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!