Zelenszkij a háború eddigi legőrültebb kijelentését tette

Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán úgy fogalmazott, hogy "teljesen készen van" az Oroszország elleni győzelmi terve.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette szerdán, hogy "teljesen készen van" az Oroszország elleni győzelmi terve, amelyet ígéretéhez híven még a hónap vége előtt be fog mutatni Joe Biden amerikai elnöknek - tájékoztatott az MTI.

Most a legfontosabb az eltökéltségünk arra, hogy megvalósítjuk ezt a tervet.

"A békének nincs és nem is lehet más megoldása, a háború bármilyen módon történő befagyasztása vagy egyéb manipuláció csak későbbre halasztja az orosz agressziót" - mondta Zelenszkij a sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott, hogy a győzelmi tervének minden részlete készen van, de magáról a tervről nem árult el semmit. 

Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy sajtótájékoztatón 2024. augusztus 27-én
Fotó: AFP 

Az ukrán elnök a múlt héten jelentette be, hogy még szeptemberben találkozik Bidennel, és bemutatja neki a már kész tervet, amelyben olyan megoldások láncolata szerepel, amelyek elég nagy katonai erőt adnak Ukrajnának a béke kivívásához.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Jens Stoltenberg leköszönő NATO-főtitkár szerint a katonai szövetség átengedi a háborúval kapcsolatos döntést a tagországoknak. Kijev Oroszország belső területein lévő katonai célpontokat támadna. Oroszország intenzíven támad, Ukrajnának nincs elég fegyvere és légvédelme.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!